Tarihin perdesi aralanıyor

Güncelleme Tarihi:

Tarihin perdesi aralanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2013 17:06

Pargalı İbrahim Paşa, bir sadrazamın entrika dolu hayatı…

Haberin Devamı

Cahit Ülkü'nün 'Makbul' ve 'Maktul' İbrahim Paşa isimli kitabı, Korfu Adası'nın tam karşısındaki Parga Kasabası'ndan gelen getirilen bir Rum balıkçının oğluyken veziriazamlığa kadar yükselen 'Makbul' İbrahim Paşa'nın, özlemlerini, hırslarını ve korkularını anlatıyor.

Osmanlı tarihinin en dikkat çeken kahramanlarından Pargalı İbrahim Paşa, ölümünün 477. yılında sosyal medyanın en tartışılan gündem maddesi oldu. Peki İbrahim Paşa kimdi? Kölelikten sadrazamlığa oradan da trajik bir sona sürüklenen Pargalı'nın istekleri, hırsları, gizli korkuları nelerdi? Bütün bu soruların yanıtlarını ve daha fazlasını İnkılap Kitabevi'nden çıkan Pargalı İbrahim Paşa isimli kitapta bulacaksınız.

Kitap, bir köle olarak getirildiği Manisa'da Kanuni'nin sevgisini kazanarak Osmanlı İmparatorluğu'nun en önemli isimlerinden biri haline gelen İbrahim Paşa'nın kişiliğini belirleyen kilometre taşlarını gözler önüne sermekle kalmıyor, kendi elleriyle saraya soktuğu ve ölümünü hazırlayan Hürrem Sultan'ın da hayatının detaylarını nefes kesici bir dille anlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!