Sütü sağlıklı bir şekilde tüketmenin püf noktaları...
Haberin Devamı
Süt içmek hem sağlığa fayda sağlıyor hem de cilt güzelliğine. Uzmanlar günde 2 bardak süt tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Peki sütü sağlıklı tüketmenin yollarını biliyor musunuz? Beslenme ve Diyet Uzmanı Olcay Barış, sütü sağlıklı tüketmenin ve saklamanın yollarını sıraladı.
Sütü günlük tüketin: Süt, mikroorganizmaların üremesi için çok iyi bir ortam oluşturması nedeniyle çok kolay bozuluyor. Bu nedenle mümkünse sütü günlük tüketin.
4-5 dakika kaynatın, cam kavanoz içinde tutun: Temiz olmayan sütle başta tüberküloz, brusellozis ve kuduz olmak üzere birçok hastalık bulaşabiliyor. Bu nedenle sütü çiğ değil, kaynatarak tüketin. Fakat uzun süre kaynatılırsa vitaminleri azalacağı için pastörize ve sterilize edilmemiş sütü sadece 4-5 dakika kaynatın. Daha sonra cam kavanoz içerisinde buzdolabında tutun ve 1-2 gün içinde kullanın.
2 gün içinde tüketin: Pastörize sütü açtıktan sonra buzdolabında 2 gün içerisinde tüketin. UHT süt ise açmadığınız sürece oda sıcaklığında 4 ay saklayabilirsiniz. Açtıktan sonra ise buzdolabında 3-4 gün içinde tüketin.
İhtiyacınızdan fazla içmeyin: İhtiyacımızdan fazla miktarda süt tüketirsek fazla yağ miktarından dolayı kilo problemi ortaya çıkıyor. Aynı zamanda fazla kalsiyum alımına bağlı olarak demir yetersizliği görülüyor. Gereksinimden fazla süt tüketimi demir yetersizliğine bağlı olarak kansızlık yapıyor.