Süper Kahraman İsimleri - Marvel & Dc Evreninde Süper Kahramanlar Ve Özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Süper Kahraman İsimleri - Marvel & Dc Evreninde Süper Kahramanlar Ve Özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 12:49

Dünyanın en çok sevdiği karakterler genellikle süper kahramanlardır. İnanılmaz güçleri olan süper kahramanların hem DC hem de Marvel evreni için önemi büyüktür. Her iki evrende de süper güçleri olan birçok süper kahraman bulunmaktadır. Süper kahraman isimleri - Marvel & DC evreninde süper kahramanlar ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 Süper kahramanlar her zaman için ilgiyle takip edilen karakterler olmuşlardır. Bu yüzden onlarla ilgili yapılan dizi, film ve benzeri her şey çok beğenilmektedir. Ayrıca süper kahramanların sahip oldukları güçler her zaman için merak konusu olmuştur. 

Süper Kahraman İsimleri - Marvel & DC Evreninde Süper Kahramanlar ve Özellikleri Nelerdir? 

Spider-Man 

Batman

 Superman 

Thor 

Hulk 

Scarlet Witch 

Iron Man 

Flash 

Captain America 

Spider-Man 

Süper kahraman denildiği zaman akla ilk gelen süper kahraman Spider-Man olarak bilinmektedir. Türkçe'ye Örümcek Adam olarak çevrilen bu karakter oldukça yetenekli bir yapıya sahiptir. En dikkat çekici özelliği ise bileklerinin iç tarafından ağ atmasıdır. Bunun yanında bir örümcekte olan tüm özellikler onda bulunmaktadır. Marvel evreni için oldukça önemli bir karakterdir. 

Batman 

Haberin Devamı

DC evreninde yer alan Batman, diğer süper kahramanlara göre oldukça farklıdır. Çünkü Batman'ın süper güçleri yoktur. Ancak sahip olduğu serveti ve teknolojik alt yapısı ile bir süper kahramana dönüşmüştür. Bundan dolayı DC evreninin en meşhur süper kahramanlarından birisi olmayı başarmıştır. Batman karakterinin en belirgin özelliği ise geceleri adeta bir yarasa gibi düşmanlarının karşısına çıkmasıdır. 

Superman 

DC evreninin neredeyse en güçlü süper kahramanı Superman olarak bilinmektedir. Kripton adlı gezegenden dünyaya gelen Superman akıl almaz güçlere sahiptir. Gücü öyle büyük ki tonlarca ağırlığında olan bir gemiyi bile yerinden oynatabilir. En. önemli gücü ise enerjiyi istediği gibi kullanabilmesidir. Uçma yeteneğine sahip olması ve vücudunun durdurulması zor bir enerjiyi barındırması onu süper kahraman yapmaktadır.

 Thor 

Odin'in oğlu olan Thor, Marvel evreninde yer almaktadır. Gücü ise yıldırım ve şimşekten gelmektedir. Özellikle sahip olduğu çekiç ile yüzlerce ve hatta binlerce kişiyi aynı anda öldürebilir. Mjolnir adlı çekici ve Strombreaker adındaki baltası bulunmaktadır. Bu sayede havada uçabilir ve sonsuz bir enerji kullanabilir. 

Hulk 

Yeşil Dev olarak bilinen Hulk, gama ışınlarına maruz kalması sonucunda bir süper kahramana dönüşmüştür. Önüne çıkan her şeyi ezen Hulk oldukça sinirlidir. Zaten sinirlendiği zaman gözü hiçbir şeyi görmemektedir. Marvel evreninin en güçlü süper kahramanları arasında bulunmaktadır. Koca bir binayı bile vura vura yerle bir edebilir. 

Haberin Devamı

Scarlet Witch 

Gücü inanılmaz olan bu karakter Marvel evreninde yer almaktadır. En önemli gücü ise kaos büyüsü yapmasıdır. Maddeleri hareket ettirmesi ile inanılmaz bir enerji açığa çıkarmaktadır. Gücü öylesine inanılmaz ki çok sayıda süper kahramanın bir araya gelerek durduramadığı Thanos'a tek başına meydan okumuştur. 

 Iron Man 

Marvel evreninde yer alan Iron Man inanılmaz bir zırha sahiptir. Bunun yanında akıl almaz bir teknolojiyi kullanmaktadır. Böylelikle zırhı sayesinde roket atma, makineli tüfek atışı yapma ve daha birçok özelliğe kolayca erişmektedir. Ayrıca havada uzun süre uçabilir ve zırhını delmek oldukça zordur. 

Flash 

DC evreninde bulunan bu karakter şimşek hızına sahiptir. Herkesten daha hızlı hareket eden Flash'a yetişmek mümkün değildir. Hatta Superman ile hız yarışı yaptığı da bilinmektedir. Sahip olduğu yetenekler ile düşmanlarını şaşırtabilir. 

Haberin Devamı

Captain America 

Marvel evreninde Avengers ekibinin lideri olan Captain America yenilmez bir süper kahramandır. Eşsiz dövüş yetenekleri ve kalkanı ile ölümcül olmaktadır. Rakipleri ondan her zaman çekinmiştir. Cılız bir insanken yapılan süper asker serumu ile yenilmez bir süper kahramana dönüşmüştür.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!