Güncelleme Tarihi:
Yaz tatilinin ardından iş yükümlüğünün artması ve güneşi az görmemiz bizleri sonbahar depresyonuna itebiliyor. Depresyonla mücadelede ilk olarak akla ilaçlar gelse de aslında doğal yollar ve yiyeceklerle bunu önlemek mümkün. Sizler için bu rahatsızlığa iyi gelebilecek birkaç tarif hazırladık.
Cevizli İncir Tatlısı
Malzemeler
20 adet kuru incir
20 adet parça ceviz
1 bardak su
1 su bardağı şeker
Hazırlanışı
Kuru incirlerin sap kısımlarını kesip ortalarını parmağınızla oyun. İçine cevizleri koyun. İncirleri, şeker ve su ile ActiCook'a yerleştirin. ActiCook'un kapağını kapatın. 1. programı seçin ve 2 dakikaya ayarlayın.
Akıllı kontrol saatinin sinyali pişirmenin başladığını belirtir, bu sinyalle birlikte ısı kaynağını yaklaşık üçte birine kadar düşürün.
Pişirmenin sonunda pozisyonunu seçin ve buhar çıkışı tamamlanınca ActiCook'un kapağını açın. İncir tatlısını soğuk olarak, üzerine kırık ceviz serperek servis yapabilirsiniz.
Tavuk Haşlama
Malzemeler
1 adet bütün tavuk
1 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
1 adet kereviz
4 tavuk suyu
Kuru kekik
Defne yaprağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Patates, havuç ve kerevizi soyup kabaca doğrayın. Tüm malzemeyi ActiCook'a koyun. ActiCook'un kapağını kapatıp 2. programı seçin ve 30 dakikaya ayarlayın. Akıllı kontrol saatinin sinyali pişirmenin başladığını belirtir, bu sinyalle birlikte ısı kaynağını yaklaşık üçte birine kadar düşürün.
Pişirmenin sonunda pozisyonunu seçin ve buhar çıkışı tamamlanınca ActiCook'un kapağını açın. Tavuk haşlamayı dilimleyerek tabaklara alın ve servis yapın.
Haşlanmış tavuğun etlerini didikleyip ayrı bir yemekte de kullanabilirsiniz; dibindeki suyu ise sebzeleri doğramak kaydıyla çorba olarak servis yapabilirsiniz.
Lahana Dolması
Malzemeler
Dolma malzemesi
12 adet taze lahana yaprağı (önceden haşlanmış)
200 gr. yağsız dana kıyma
100 gr. pirinç (önceden 5 dakika haşlanmış)
1 adet domates (soyulmuş ve rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 adet soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (ince doğranmış)
4 dal taze nane (ince doğranmış)
3 dal maydanoz (ince doğranmış)
3 dal dereotu (ince doğranmış)
50 ml. zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Sos malzemesi
50 ml. zeytinyağı
1 bardak et suyu
1 yemek kaşığı biber salçası
Hazırlanışı
Kıyma, pirinç, domates, biber salçası, soğan, sarımsak, taze nane, maydanoz, dereotu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir arada yoğurun. Hazırladığınız harcı lahanalara sarın.
Sos için ayrı bir kasede zeytinyağı, et suyu ve biber salçasını karıştırın; ActiCook'a dökün. Dolmaları ActiCook'a yerleştirip kapağını kapatın. ActiCook'un kapağını kapatın. 2. programı seçin ve 15 dakikaya ayarlayın.
Akıllı kontrol saatinin sinyali pişirmenin başladığını belirtir, bu sinyalle birlikte ısı kaynağını yaklaşık üçte birine kadar düşürün.
Pişirmenin sonunda pozisyonunu seçin ve buhar çıkışı tamamlanınca ActiCook'un kapağını açın. Dolmaları tabaklara alın. Yanında yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
Akdeniz Usulü Mantar
Malzemeler
700 gr. mantar
1 adet soğan
50 ml. sek beyaz şarap
1/2 adet limonun suyu
100 gr. domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 ml. su
Kişniş tohumu, tuz ve karabiber
Birkaç sap taze kişniş
Hazırlanışı
Mantarları yıkayıp süzgeçte bekletin, suları süzülünce büyüklüklerine göre ikiye veya dörde kesin. Kişniş yapraklarını dallarından ayırın. Soğanı soyup yemeklik doğrayın. NutriCook tenceresinde ısıttığınız zeytinyağında soğanları şeffaflaşıncaya kadar çevirin. Sırasıyla beyaz şarap, su ve limon suyunu ekleyin. Son olarak salça, kişniş tohumu ve mantarları ilave edip tuz, karabiber ile tatlandırın. NutriCook’un kapağını kapatın.
Akıllı kontrol saatini 3 dakikaya ayarlayın. 1. programı seçin. Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur. İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin. Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar.
Pişirme işlemi sona erdiğinde, NutriCook’un kapağını açın. Mantarları ince kıyılmış kişniş yaprakları ile süsleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Susamlı Somon Balığı
Malzemeler
500 gr. somon fileto
1 ActiFry kaşığı soya sosu
1 ActiFry kaşığı limon suyu
1/2 ActiFry kaşığı bal
1/2 ActiFry kaşığı susam
1/4 ActiFry kaşığı kırmızı tatlı toz biber
1/4 ActiFry kaşığı kaşığı tuz
Tane karabiber
Hazırlanışı
Somon filetoları şeritler halinde kesin. Bir karıştırma kabında soya sosu, limon suyu, bal, susam, toz biber, tuz ve karabiberi karıştırın. Somon filetoları hazırladığınız sos ile harmanlayın.
ActiFry’ı çalıştırın. 2 dakika sonra somonları ActiFry’ın pişirme haznesine koyup 6-8 dakika pişirin ve servis tabaklarına alın.
Somon balığı fazla piştiğinde kuruma riski taşır. Dolayısıyla ActiFry’da somon balığını, önerilen süreden fazla pişirmemenizde fayda var. Tarifteki tuz oranını tamamen damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ancak bunu yaparken soya sosunun tuz oranının yüksek olduğunu da göz önünde bulundurmalısınız.
OMEGA 3 YAĞ ASİTLERİ DEPRESYONLA SAVAŞMADA EN BÜYÜK YARDIMCI. İÇERİSİNDE BOL MİKTARDA OMEGA 3 BULUNDURAN SUSAMLI SOMON BALIĞININ TARİFİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!