SMA, blogger annelerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

SMA, blogger annelerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2012 15:00

Ender Saraç ve blogger annelerin keyifli buluşması.

Haberin Devamı

Birçoğumuzun annesi söyler SMA mamalarıyla büyüdüğümüzü. Aslında bizim jenerasyon SMA mamalarıyla büyüdü diyebiliriz. Çocukluğumuzun mamasını unutmaya başlamıştık ki yeniden ortaya çıkıverdi. Üstelik anne bloggerlarla Hürriyet Aile yazarı Dr. Ender Saraç’ın bir araya geldiği keyifli bir organizasyona da imza attı.

Anne sütü, bir bebek için en önemli ve en sağlıklı besindir. Son yıllarda kadınların iş hayatlarında yaşadıkları sıkıntılar, beslenme düzensizlikleri ve modern yaşamın etkileri anne sütünü olumsuz etkiliyor. Geçmiş dönemlerde fışkırarak memeden akan süt, artık pompalar yardımıyla ve bol bol yemek yiyerek artırılmaya çalışılıyor. Hal böyle olunca, anneler bebekleri için mama aramaya başlıyorlar.

Dr. Ender Saraç’ın annelere önerileri

Haberin Devamı

SMA’nın blogger annelerle yaptığı etkinlik sırasında, Dr. Ender Saraç önemli bilgiler verdi. Dr. Ender Saraç bebeklerine yeterince süt veremediğini düşünen anneleri uyardı ve “Bebek maması alırken, içerisinde bulunan besin öğelerine dikkat edin!” dedi.

İkinci bebeğinin doğumu için Amerika’ya giden Ender Saraç, “Obezitenin Amerika’da hangi noktaya geldiğini gördüm ve çok şaşırdım” diyor ve ekliyor “Obezitenin en önemli nedeni annenin beyaz un ve şeker gibi gıdalarla beslenmesi. Bu şekilde hamileliğini geçiren annelerin bebekleri, maalesef potansiyel bir obez olarak doğuyor” diyor.

Bebeklere verilen mamaların aynı soruna yol açmaması için, annelerin dikkatli olması gerektiğini belirten Ender Saraç “Bir mama alırken, mamanın içeriğinde neler olduğunu dikkatle okuyun ve araştırın. Özellikle anne sütünün içerisinde yer alan en kaliteli protein olan ‘whey’ proteinini içinde barındıran bebek mamalarını kullanmaya dikkat edin. Çünkü bebek için çok önemli olan whey proteinini, bebeğin anne sütü dışında bir besinden alması, mümkün değil. İçeriğinde whey protein oranı en yüksek olan mamayı seçmek çok önemli” diyor.

Ender Saraç’ın en önemli uyarısı ise tatlandırılmış mamalarla ilgili. Tatlandırılmış mama yiyen bebeklerin bu tada alıştığını ve sonrasında sebze, balık gibi tatlı olmayan gıdaları yemeyi reddettiğini belirtiyor. Anne sütünün tatsız ve hatta lezzetsiz bir besin olduğunu belirten Saraç “Bizim tatsız bulduğumuz anne sütü, bebek için bulunmaz ve tadına doyulmaz bir besindir. Siz bebeğe yeterince süt veremeyip, içerisinde tatlandırıcı olan mamalar kullanırsanız, bebeği sağlıksız besler ve tek tip gıdalara alıştırmış olursunuz. Bebek biraz büyüdüğünde tatsız olan yiyecekleri yemeyi reddeder” diyor.

Neden SMA?

Haberin Devamı

Blogger annelerle yapılan keyifli buluşma sırasında meraklı ve araştıran annelerin sordukları “Neden SMA?” sorusu üzerine SMA Ürün Müdürü Kerem Özösken şunları söyledi:

* SMA devam sütü, önerilen şekilde verildiğinde, bebeğinizin tüm protein ihtiyacını karşılar.

* SMA devam sütü ideal büyüme ve gelişim için gerekli tüm aminoasitleri, yani proteini yeterli derecede ve kalitede içerir.

* SMA ürünlerinin formülü 0- 3 yaş arasındaki bebeklerin bütün besinsel ihtiyaçlarını karşılamak için uluslararası beslenme otoritelerinin tavsiye ettiği besin öğelerini içerir.

Bu keyifli buluşmada bulunan blogger annelerimiz

Müge Çerman

Yeşim Mutlu

Haberin Devamı

Çiğdem Özdemir

Esra Ertuğrul

Elif Doğan

Cesur Doruk

Büşra Karaca

Elif Ayşe Karagözlü

Saliha Yıldız

Ayça Oğuş

Defne Ongun Mümnoğlu

İrem Erdilek

Derya Güllüoğlu

Banu Özkan Tozluyurt

Berna Kasapoğlu Serdarlı

Deniz Kalafat Uysal

Derya Coşkundeniz

Hanzade Acar

Hazırlayan: Funda Çamözü

TAYLAN KÜMELİ'NİN BLOGGERLAR İLE  BULUŞMASI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!