Güncelleme Tarihi:
İnsan sağlığına faydalı, zengin ve doğal içerikleriyle hastalıklara karşı koruyucu ve tedavi edici etkisi bulunan süper gıdaların tüketimi özellikle gelişmiş ülkelerde artmaktadır. Bu süper gıdaların en ilginçlerinden biri olan şizandra meyvesi, popülerliğini her gün arttırmaktadır.
Çince’de 5 tat anlamına gelen şizandra; tatlı, acı, tuzlu, ekşi ve yakıcı 5 farklı tadı aynı anda sunmaktadır. Çin’de yüzyıllardır tıpta kullanılan şizandra meyvesi zihinsel ve fiziksel performans ile dayanıklılığı arttırmak için bir "adaptojen" yani vücut üzerinde "dengeleyici" olarak kullanılmaktadır.
• Erken yaşlanmayı önler.
• Antioksidan ve anti-inflamatuar etkiye sahiptir. Böylece vücudun her yerinde sağlıklı hücrelerin korunmasına yardımcı olur.
• Zihinsel yorgunluğu önlemeye yardımcı olur.
• Cilt üzerinde nemdirme, koruma, inflamasyon azaltma ve yaşlılık giderici etkileri vardır.
Cilde faydalı bir vitamin olan E vitamini açısından zengin olan şizandra meyvesi, cilt üzerinde koruyucu ve iyileştirici etkisi olan bir meyve olarak bilinmektedir. Çin’de uzun yıllardır cilde esneklik ve parlaklık kazandırmak için Asyalı kadınların kullandıkları ve genç görünümlerini borçlu oldukları şizandra, nemlendirici etkisinin yanı sıra cildi rüzgardan, güneşten, alerjik reaksiyonlardan, çevresel stresten ve toksin birikiminden korurken birçok cilt probleminin iyileştirilmesine de yardımcı olur.
[fotogaleri=2078]