Güncelleme Tarihi:
Hazmı zor olan et ürünlerinin yoğun tüketimi, Türk mutfağının vazgeçilmezi olan ağır tatlılar ve yemeklerle birleşince sindirim sistemi rahatsızlıkları kaçınılmaz oluyor. Bu nedenle uzmanlar bayram süresince kırmızı et ve tatlı tüketiminin kontrol altında tutulması ve vücut dengesini koruyabilmek için günde en az 2 şişe maden suyu tüketilmesini öneriyor.
Yeterli ve dengeli beslenme hayatın her döneminde önemli olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da büyük önem taşıyor. Uzmanlar yaz aylarında vücudun mineral dengesini korumak ve gün içerisinde kaybedilen sıvı miktarı ile birlikte mineralleri de geri kazanmak için maden suyu içmenin önemli olduğunu vurguluyor.
İç Hastalıkları Uzman Doktor Emel Bayrak, kurban bayramında beslenme ile ilgili şu önerilerde bulundu:
Bayramda kan şekerini kontrol altına alan, ani yükselişlerin ve düşüşlerin önüne geçen bir beslenme büyük önem taşır. Bayram süresince tüketilen şerbetli, hamurlu tatlılar ve bolca tüketilen et ürünleri mideyi zorlar. Bu nedenle eti bir gün dinlendirip, pişirirken ise sadece kendi yağı ile pişirilmeye özen gösterilmeli.
Yapılan ikramları ise sadece tadımlık olarak tüketmek en doğru karar olacaktır. Bunların yanı sıra vücudumuzun gereksindiği hem magnezyum, kalsiyum gibi minerallerin sağlanmasında, hem de sindirim, barsak sistemleri ve metabolizma üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle, maden suyu günlük yaşantımızın ayrılmaz bir parçası olmalıdır.
Maden suyu sindirimi kolaylaştırır ve içerdiği karbondioksit gazıyla tok karnına içildiğinde sindirimi uyarır. İnsan sağlığını dengeleyen bu içecek, sindirim kolaylığını sağlayan en etkili doğal bir ilaçtır. Bu nedenle günde en az iki şişe maden suyu tüketilmelidir.