Güncelleme Tarihi:
Shaman Dans Tiyatrosu'nun farklı dans disiplinlerinde üretimler yapan, dünyanın önemli koreograflarının, topluluk bünyesinde yetişen sanatçılarla beraber oluşturdukları, Türkiye’nin kültürel zenginliklerini evrensel bir dille ifade edecek eserleri, seyirciyle buluşuyor.
Yönetmenliğini Murat Uygun’un yaptığı topluluk, sanatsal üretimlerinde, doğu ile batıyı, geleneksel ile moderni, evrensel ile yereli buluşturmayı hedefliyor. Yaptığı yenilikçi üretimlerle özgün sahneleme biçimleri oluşturmayı amaçlamayan Shaman Dans Tiyatrosu, adını, aynı zamanda tarihteki ilk oyuncu ve dansçı olduğu düşünülen şamandan aldı.
2004 yılında kurulan Shaman Dans Tiyatrosu, bugüne kadar yapmış olduğu gösterilerle dünya çapında birçok seyirciye ulaştı. 2012 yılında 45 günde gerçekleştirilen 37 gösterilik Hollanda turnesi ile büyük beğeni kazanmasının yanı sıra Türkiye’nin yurtdışında yaptığı en uzun turneye imza attı.
“Toprak suyla, ruh bedenle, can nefesle buluştu… Ve aşk ile buluştu insan."
“Buluşma” gösterisi uygarlıkların, kültürlerin, dillerin ve dinlerin buluştuğu Anadolu’nun hikayesini anlatıyor. Shaman Dans Tiyatrosu anlamı “güneşin doğduğu yer” olan Anadolu’yu, Kafkas dağlarından ışıklar ülkesi Endülüs’e kadar uzanan bir kültürel coğrafyanın üzerinden anlatıyor. Yüzlerce yıldır anlatıla gelen masal, hikaye ve efsanelerden faydalanarak hazırlanan senaryo, farklı zamanları aynı sahnede buluşturmayı hedefliyor. Bu amaçla sahne hem farklı renklerin ve kültürlerin, hem de hikayesi anlatılan aşıkların buluşma yeri olarak tanımlanıyor. Adem ile Hava, Kerem ile Aslı, Ferhat ile Şirin, Paris ve Helen, Süleyman ve Hürrem gibi büyük aşk efsaneleri aynı öyküde yer alıyor.
“Buluşma”; resital, dans gösterisi, tiyatro ve müzikal gibi formatlar harmanlanarak oluşturuldu. Eserin adına paralel olarak, Anadolu’nun her köşesinden dansların ve türkülerin yanında, modern dans ve bale gibi disiplinlerin, Sema ve Semah gibi ritüellerin, Gölge Tiyatrosu ve akrobasi gibi tekniklerin kullanıldığı repertuar, Flamenko, Oryantal, Macar, Kafkas ve Balkan dansları ile desteklendi.
1. Perde konuları
Şaman (Shaman)
Asya
Mevlana
Anadolu
Buluşma ve Aşk
Cepken ve Asker Yolu (Ayrılık)
Savaş
Ölüm
2. Perde konuları
Diriliş
Zafer Davulları
Eve Dönüş
Düğün
Karagöz-Hacivat
Kafkaslardan Endülüs’e
İstanbul
Renklerin Buluşması
Gösteri tarih ve saatleri
24 Nisan - 21:30
01 Mayıs - 21:30
08 Mayıs - 21:30
15 Mayıs - 21:30
22 Mayıs - 21:30
29 Mayıs - 21:30
Adres: Konyaaltı Sahil Şeridi Antalya Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu KONYAALTI / Antalya