Selülit oluşumunu önlemek için öneriler

Güncelleme Tarihi:

Selülit oluşumunu önlemek için öneriler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 17:00

İşte uzak durmanız gereken yiyecekler...

Haberin Devamı

Selülitleri azaltırken protein tüketimine dikkat etmek gerektiğini belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Nesrin Eriş, selülit oluşumunu önlemek için önerilerde bulundu...

  • Yediklerinize dikkat ediniz. Tuzlu ve yağlı yiyecekleri fazla tüketmeyiniz.
  • Alkolden uzak durunuz.
  • Sigaradan kaçınınız, mümkünse hiç içmeyiniz.
  • Bol su içiniz.
  • Kilonuza özen gösteriniz.
  • Uzun süre ayakta durmayınız, yada uzun süre oturmayınız.
  • Herhangi bir fiziksel aktiviteyi yeterli oranda yapmaya çalışınız.(yürüme, merdiven çıkma, jimnastik gibi)
  • Düzenli olarak masaj yaptırınız. Nemlendirici kullanınız.
  • Bol posalı ve lifli yiyecekleri tercih ediniz.
  • Fast-food beslenme şeklinden uzak durunuz.
  • C Vitamini kaynaklarını tüketmeye özen gösterin. C Vitaminin selülitleri azaltıcı ve oluşumunu engelleyici etkisi vardır. Meyvelerde C Vitaminden zengin olduğundan beslenme ve diyet programınızda yer almalıdır. Özellikle; limon, kivi, portakal, şeftali, biber ve maydanoz.

Selülit oluşumunu önlemek için öneriler

Kilo verirken ve selülitleri azaltırken protein tüketimine dikkat etmek gerekmektedir. Protein kalitesi bakımından daha çok hayvansal kaynaklı besinleri ne şekilde ve sıklıkta tüketeceğimizi bilmeliyiz. Hayvansal kaynaklı besinler et, tavuk, balık, kaliteli protein içerdikleri için metabolizmanın hızlı çalışmasını ve zayıflarken kas kaybını önlemeyi, böylece yağ kaybının artırmasını sağlar. Selülitlerin azalması için protein kaynağı olan et grubunu dengeli ve bilinçli tüketmeliyiz. Bunun için haftada 2 defa kırmızı et haftada 2 defa tavuk, haftada en az 3 defa balık tüketmeliyiz( Izgara olarak) özellikle diğer gruplar azaltılıp balık daha fazla tüketilebilir. Çünkü balık zengin protein kaynağının yanında Omega -3(n-3) Omega-6(n-6) yağı içermesi ile dolaşımı düzenleyerek hem zayıflamaya hem de selülitlerin azalmasına çok büyük etkisi vardır.

Haberin Devamı

Vücudun fazla suyunu dışarı atması için beyaz ve kırmızı turp, maydanoz ve kereviz ve pilav tüketin.

Süt ve süt ürünlerinde yağsız olanları tercih edin.

 

Selülit oluşumunu önlemek için öneriler
 

MÜMKÜN OLDUĞU KADAR UZAK DURMAMIZ GEREKEN YİYECEKLER:

  • Tuz: Kan basıncını artırıp dolaşımı bozar. Ekstra tuz kullanmayınız, tuzluk kullanma alışkanlığını bırakın.
  • Hayvansal yağlar: Kilo alımına, kan yağlarının artmasına ve dolaşımın bozulmasına neden olur. Günlük diyetimizle beraber zaten görünmez olarak hayvansal yağları belli bir oranda almaktayız. Ama bitkisel yağları ihtiyaç kadar alabileceğimiz bitkisel kaynaklar sınırlıdır. Bu nedenle diyetin yağ örüntüsünü dengelemek amacı ile dışardan bitkisel yağ eklememiz gerekmektedir.
  • Kızartma ve kavurmalar: Dolaşımı ve yağ hücrelerinin yapısını bozar.
  • Sakatatlar: Vücuttaki bağ dokularına zarar vererek selüliti artırır.
  • Aşırı alkol almayın. Dolaşımı bozarak selülitleri artırır. Maydanoz, kereviz, çilek ve pilav yiyin.
  • Şarküteri ürünlerinden uzak durun.

 

Selülit oluşumunu önlemek için öneriler
 

SELÜLİT DÜŞMANI ÜRÜNLER:

  1. Çilek: Dokuları sıkılaştırıcı silistik asit ve vitaminler içerir.
  2. Keten tohumu: İçindeki yağ asitleri birbirine bağlayan safra maddeleri bulunur.
  3. Ananas: Metabolizmayı hızlandıran enzimlere bağlıdır.
  4. Karides: Protein açısından çok zengindir ve kasları güçlendirir.
  5. Yulaf ezmesi: Kolojen yapımı için gereken bakır ihtiva eder.
  6. Kivi: Bağ dokularında kalsiyum depolanmasını engeller.
  7. Lahana: C vitamini açısından zengindir, kan dolaşımını hızlandırarak, vücudun boşaltımını kuvvetlendirir.

SELÜLİT İÇİN ÖNERİLER

Rezene, anason ve biberiye: Bu bitkileri karıştırıp suyunu içmek selülitlere iyi gelmektedir.

 

Selülit oluşumunu önlemek için öneriler
 

YENMEMESİ GEREKENLER:

  • Sosis: İçerdiği hayvansal yağ nedeniyle bağdokusunun gevşemesine neden olur.
  • Çikolata: Yağ ve şekerden oluştuğu için fazla kilo aldırır.
  • Alkol: Yüksek oranda alınan alkol, karaciğere ve karaciğerin süzücü işlev ine zarar verir.
  • Kahve: Damarları daraltır.
  • Sakatatlar: İçerdikleri zararlı maddelerle bağdokusunu etkilerler.
  • Tuzlu fıstık: Tıpkı diğer çok tuzlu besinler gibi vücutta su tutulmasına neden olur.
  • Sucuk: Bol miktarda tuz ve yağ içerir.

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Nesrin Eriş

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!