Güncelleme Tarihi:
Selami ismi modern isimler arasında geçmese de kişilerin hala çocuklarına koydukları isimler arasındadır. Bunun nedeni ise Selami isminin İslami tarafının olmasıdır. Anne ve babalar özellikle erkek çocuklarında Selami ismini tercih etmektedir.
Selami İsminin Anlamı Nedir ve Selami Ne Demek?
Selami demek barış demektir, huzur demektir ve iyilik demektir. Selam kökünden geldiği için de dini anlamda merhaba demek manasındadır. Huzur, iyilik ve barış anlamlarının yanında rahatlık yani konfor anlamı da bulunmaktadır.
Selami İsminin Özellikleri
Selami isminin özellikleri şöyle sıralanmaktadır;
Sihirbaz gibi insanlardır.
Zorlukların üstesinden gelirler.
Tutkulu ve sıcakkanlı bireylerdir.
Hisleri oldukça güçlüdür.
Hayal kırıklığı yaşayabilirler.
Duygusal iniş çıkışlar yaşayabilirler.
Toplu eğlenceleri severler.
Aşk için yaşarlar.
Özgürlüklerine düşkündürler.
Atak insanlardır.
Seyahat etmeyi severler.
İş kolik, lider, dengeli ve hareketli insanlardır.
Selami İsminin Analizi
Selami ismi S harfi ile başlayıp İ harfiyle bitmektedir. S, E, L, A, M, İ olmak üzere toplamda 6 harftir. Bu alfabedeki toplamı ise 72 sayısına denk gelmektedir. S harfi 22. sırada E harfi 6. sırada L harfi 15. sırada A harfi 1. sırada M harfi 16. sırada ve İ harfi de alfabede 12. sıradadır.
S harfi hayalciliği ifade etmektedir. E harfi ruhsal dünyanın karışıklığını anlatmaktadır. L harfi sanatsal yönlerin güçlü olduğunu söylemektedir. A harfi olayları algılama gücünün yüksek olduğunu ifade etmektedir. M harfi yoğun enerjiyi, çalışma aşkını ve zekiliği anlatmaktadır. Son olarak İ harfi ise kırılgan, hassaslık ve duygusallık gibi özellikleri anlatmaktadır.
Selami Adının Kökeni
Selami isminin kökeni selam kelimesidir. Selam kelimesi Arapçada barış ve esenlik manasındadır. Dilimize de Arapça dilinden geçmiştir. Selami ismi 20. yüzyıldan itibaren kullanılmaya başlanmıştır. Bu ismin kökeni belirtildiği gibi Arapça olarak bilinmektedir.
Selami İsminin Yanına Yakışan İsimler
Selami isminin yanına yakışan diğer isimler arasında Nazmi, İlhami, Sami, Cami, Fehmi, Hami, Azmi, Peyami, Rahmi ve Nizami gibi isimler sayılmaktadır.
Selami İsmi Kur'an'da Geçiyor mu?
Selami ismi Selam kökünden geldiği için Kuranı Kerim'de geçip geçmediği merak edilen isimler arasındadır. Selami ismi İslami değerlere sahip bir isim olsa da Kuranı Kerim'in ayetlerinde geçmemektedir. Kuranda geçen kelime Selam kelimesidir.