Sebzeli Mücver

Güncelleme Tarihi:

Sebzeli Mücver
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2011 11:01

Pirinç unuyla yapılan mücver daha az yağ çekiyor.

Haberin Devamı

Malzemeler

2 adet patates
2 adet kabak
1/2 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
1/8 demet taze nane
3-4 adet taze soğan
2 çay bardağı kadar pirinç unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı

Rendelenmiş sebzelerin içine diğer malzemeleri katın ve karıştırın. Sıvı kıvamda bir hamur elde etmiş olacaksınız. Kızdırılmış tavanın içine kaşık yardımı ile dolu dolu bir kaşık hamur atıp üzerini bastırarak yuvarlak şekil verin. Tavanın çok sıcak olmamasına dikkat edin, orta hararetli ateşte kızartabilirsiniz.

Not: Özellikle dikkat ettim ki, normal un eklediğimiz zaman yağı çekiyor; fakat pirinç unu ile hazırlanan bu hamur yağ oranını yarıya düşürüyor. Mutlaka tavsiye ediyorum.

Tarif: Hale Çatalbaşoğlu

Haberin Devamı

Fotoğraf: Hale Çatalbaşoğlu

Afiyet Olsun

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!