Salon Çiçekleri Ve İsimleri Nelerdir? Salon Bitkileri Özellikleri Ve Bakımı

Güncelleme Tarihi:

Salon Çiçekleri Ve İsimleri Nelerdir Salon Bitkileri Özellikleri Ve Bakımı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 12:40

Salon çiçekleri süs bitkisi olarak ya da dekor ürünü olarak kullanılabilecek sağlığa oldukça yararlı bitkilerden biridir. Salon çiçekleri ev ortamında rahatlıkla büyüyebilecek çiçekler arasındadır. Çoğalmaya oldukça yatkın olan bu bitkiler çeşitli birçok ışığın altında fotosentez yapabilirler. Sizler için salon çiçekleri, isimleri, özellikleri ve bakımı hakkında tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

 Yaz, kış fark etmeden yaşayabilen salon bitkileri her mevsim rahatlıkla bakılabilecek bitkiler arasındadır. 

 Salon Çiçekleri ve İsimleri Nelerdir? 

 Salon çiçekleri birçok farklı ortamda yaşayabilecek çeşitli türlere ve yapıya sahip çiçeklerdir. Genel olarak dekor çiçeği ve süs bitkisi olarak da bilinen bu çiçekler yaz ve kış rahatlıkla bakılabilecek bitkiler arasındadır. Çeşitli birçok farklı yapısı bulunan salon bitkilerinin isimleri ise şöyledir; 

Sarmaşık Bitkisi 

Antoryum 

Telgraf Çiçeği 

Zeze Bitkisi 

Fil Kulağı Bitkisi

 Çin Herdemyeşili 

Orkide 

Aşk Merdiveni 

Atatürk Çiçeği 

Dua Çiçeği 

Benjamin 

Guzmanya 

Kaktüs 

Yukka Çiçeği 

Deve Tabanı 

Salon Sarmaşığı 

 Salon sarmaşığı aşırı ışık istemeyen bitkilerden biridir. Ancak bol ışıkta daha hızlı büyüme özelliği gösterir. Genel olarak minik yapılı bir bitkidir. Eve orman havası sağlar. 

 Antoryum 

Haberin Devamı

 Antoryum kalp şeklinde bulunan pembe ve kırmızı çiçeklere sahip olan çiçektir. Oldukça parlak bir yapısı vardır. Doğrudan güneş ile temas eden bir çiçek değildir. Sulama sırasında mutlaka toprağın kuru olması gerekir. 

 Telgraf Çiçeği 

 Telgraf çiçeği genel olarak pembe ve beyaz çiçeklerden oluşmaktadır. Bu çiçekler, sarkık bir yapıya sahiptir. Yaprak dökmez, asarak bakılabilecek çiçek türleri arasındadır. 

 Zeze Bitkisi 

 Mumsu bir yaprak sahibine olan Zeze bitkisi, oturma odalarında en sık tercih edilen çiçeklerden biridir. Karanlıkta rahatlıkla büyüyebilir bir yapısı vardır. Sert bir bitkidir, aşırı bakım istemez. 

 Fil Kulağı Çiçeği 

 Fil kulağı çiçeği yeşil yapraklı, beyaz çiçekli bir çiçektir. Güneşi aşırı sever. Özellikle güneş alan bu çiçek, içe doğru eğilir. Sürekli olarak güneş alacak şekilde saksının döndürülmesi gerekir.

  Barış Çiçeği 

 Barış çiçeği, zambak çiçeklerinden biridir. Kaşık halinde özel bir yapısı vardır. Beyaz çiçekli bir bitkidir. Her ortama rahatlıkla konulabilecek son derece hoş bir bitkidir. Düşük ve orta ışık sever. Parlak ışıkta aşırı çiçek açabilir. Kuru toprakta rahatlıkla sulanabilir. 

 Orkide 

 Orkide çiçeği ışık seven çiçeklerden biridir. Gündüz ve akşam güneşi almak isteyen bir bitkidir. Pencere önü çiçeği olarak bakılabilir. Yaprakları sıklıkla bakıma ihtiyaç duyar. Koyu yeşil yaprakları vardır. 

Haberin Devamı

 Akorya Çiçeği 

 Akorya çiçeği geniş bir alan için tercih edilebilecek çiçeklerden biridir. Özellikle oldukça dekoratif bir görüntüsü vardır. Bundan dolayı sıklıkla salonlar için tercih edilebilecek çiçekler arasındadır. Oldukça uzun ömürlü bir bitkidir. Aydınlık ve nemli ortamları sever.

  Para Bitkisi 

 Para bitkisi, küçük yuvarlak yapraklı bir bitkidir. Oldukça ışık sever, aşırı su sevmez. Bundan dolayı toprağının kuru olana kadar sulanmaması gerekir. Islak toprakta yaşayamaz.

  Aşk Merdiveni

  Aşk merdiveni sarkık yapılı bir çiçek türüdür. Oldukça değişik bir yaprak formu vardır. Bundan dolayı en sık tercih edilen salon bitkilerinden biridir. Aşk merdiveni çiçekleri nemli ortamları oldukça sever, bundan dolayı sık su ister. Kış aylarında, biraz daha az su verilir. Yaz aylarında 15 günde bir gübrelenebilecek bir çiçek türüdür. 

Haberin Devamı

 Atatürk Çiçeği 

 Atatürk çiçeği yeşil ve kırmızı yapraklı çiçeklerden biridir. Oldukça renkli bir yapısı vardır. Güneş ışığını aşırı sevmez. Özellikle yaz aylarında bolca su isteyen bir bitkidir. Çiçeklenme döneminde daha az su almak ister. Her yıl mutlaka bahar ayında saksının değişmesi gerekir. Saksının değişmesi halinde daha rahat bir şekilde bitki büyüyebilir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!