Güncelleme Tarihi:
Ramazan ayında sağlıklı beslenme ile ilgili uyarılarda bulunan ve uzun oruç saatleri sonucu vücudun ihtiyacı olan suyun yeterli miktarda alınamayacağını belirten Tutar, “Bu durumda fazla miktarda su ihtiyacını ortaya çıkarabilecek besinlerden uzak durulması en doğru seçim olacaktır. Bu nedenle sahurda tüketeceğiniz besinlere ekstra dikkat etmelisiniz.
Eğer çok tuzlu içeriği olan besinleri veya baharatlı besinleri tüketmeyi tercih ederseniz gün içerisinde suya olan eğiliminiz artacaktır. Bu durumda ramazanın çok daha zor geçmesine neden olabilir.
Sahurda genel olarak pratik olması nedeni ile kahvaltı tercih edilmektedir. Özellikle protein içeriği yüksek olan yumurta, peynir ve yoğurt gibi besinlerin tercih edilmesi ayrıca domates, salatalık ve yeşillik tüketilmesi de hem tokluk hem de su ihtiyacını gidererek gününüzün daha rahat geçirmenizi sağlayacaktır. Özellikle içerisinde yoğun miktarda tuz ve baharat bulunan sucuk ile tuz içeriği yüksek olan zeytinin sahurda bulunması su ihtiyacını arttıracağı için sahurda kesinlikle tüketilmemesi gereken besinler olarak düşünülebilir. Zeytini sadece tuzsuz olanlarını dilerseniz tercih edebilirsiniz” diye konuştu.
Sahurda 1 litre su içilmesi önerisinde bulunan Tutar, başka tavsiyeler de verdi: