Güncelleme Tarihi:
• Bir bardak ılık süt veya bitki çayları,
• Peynir,
• Yumurta (Tok tutar; kolesterol problemi yoksa her gün de yenebilir.)
• Fındık/ zeytinyağı/ badem,
• Bal/reçel/ pekmez,
• Çorba,
• Ekmek (Mümkünse kepek / çavdar / yulaf ekmeği/ tam buğday uzun sürede mideyi terk etmeyi sağlar.)
• Meyve veya kurutulmuş meyveler yenebilir, domates, salatalık, roka vb.
• Yoğurt (Yulaf kepeği, kuru meyvelerle karıştırılıp tüketim yapılabilir.)
• Kaşarlı veya beyaz peynirli Tost
• Menemen
• Taze Meyveler
• Domates,
• Salatalık,
• Dereotu,
• Roka,
• Maydanoz
İFTAR1:
• Bir bardak su + 1 tatlı kaşığı bal/ hurma ( bu komposto da olabilir.)
• Bir parça peynir,
• Ilık çorba, salata
• Tam tahıllı veya kepekli ekmek
10–15 dakika ara verin, daha sonra yemeğe geçin.
• 1 tabak etli sebze yemeği / bir parça ızgara ya da haşlama et/ tavuk/ balık
• Yoğurt
• Salata
İFTAR 2:
• 1 bardak Su
• Zeytin
• 1 kase ılık çorba
• Bir parça pide
• 1 tabak etli sebze yemeği veya kuru baklagil yemekleri
• Ayran
• Meyve tatlısı/ sütlü tatlı/ dondurma
Yediğiniz yemekler çok iyi çiğneyin. Daha çok hafif yemekler tercih edin. Tatlı yenirse sütlü tatlı ve ya meyve tatlıları tercih ediniz. Kurutulmuş meyveler de bu isteği köreltir.
ARA: Meyve tüketiniz ve yatana kadar bol su içmeye özen gösteriniz.
• Ayran, meyve çayı, soda içilebilir.
• Kafeinli ve gazlı içeceklere çok ağırlık vermeyiniz; kahve, kola vb.