Sağlıklı ramazan menüleri

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı ramazan menüleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 17:26

Ramazan ayının sıcak yaz günlerine rastlaması nedeni ile oruç tutanların sağlıklarına daha fazla önem vermeleri, iftar ve sahur menüleri konusunda daha dikkatli olmaları gerekir. Beslenme Diyet Uzmanı Fatmagül Yılmaz Öztürk, ramazan ayında sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu.

Haberin Devamı

SAHUR 1:

• Bir bardak ılık süt veya bitki çayları,
• Peynir,
• Yumurta (Tok tutar; kolesterol problemi yoksa her gün de yenebilir.)
• Fındık/ zeytinyağı/ badem,
• Bal/reçel/ pekmez,
• Çorba,
• Ekmek (Mümkünse kepek / çavdar / yulaf ekmeği/ tam buğday uzun sürede mideyi terk etmeyi sağlar.)
• Meyve veya kurutulmuş meyveler yenebilir, domates, salatalık, roka vb.

Sağlıklı ramazan menüleri

SAHUR 2:

• Yoğurt (Yulaf kepeği, kuru meyvelerle karıştırılıp tüketim yapılabilir.)
• Kaşarlı veya beyaz peynirli Tost
• Menemen
• Taze Meyveler
• Domates,
• Salatalık,
• Dereotu,
• Roka,
• Maydanoz

İFTAR1:

• Bir bardak su + 1 tatlı kaşığı bal/ hurma ( bu komposto da olabilir.)
• Bir parça peynir,
• Ilık çorba, salata
• Tam tahıllı veya kepekli ekmek

10–15 dakika ara verin, daha sonra yemeğe geçin.

• 1 tabak etli sebze yemeği / bir parça ızgara ya da haşlama et/ tavuk/ balık
• Yoğurt
• Salata

Sağlıklı ramazan menüleri


İFTAR 2:

• 1 bardak Su
• Zeytin
• 1 kase ılık çorba
• Bir parça pide
• 1 tabak etli sebze yemeği veya kuru baklagil yemekleri
• Ayran
• Meyve tatlısı/ sütlü tatlı/ dondurma

Yediğiniz yemekler çok iyi çiğneyin. Daha çok hafif yemekler tercih edin. Tatlı yenirse sütlü tatlı ve ya meyve tatlıları tercih ediniz. Kurutulmuş meyveler de bu isteği köreltir.

ARA: Meyve tüketiniz ve yatana kadar bol su içmeye özen gösteriniz.

• Ayran, meyve çayı, soda içilebilir.
• Kafeinli ve gazlı içeceklere çok ağırlık vermeyiniz; kahve, kola vb.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!