Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2014 09:10
Emziren anneler, bu lezzetli ve sağlık deposu şerbetten her gün tüketmeli.
Emziren bir annenin her gün lohusa şerbeti tüketmesi gerektiğini söyleyen Diyetisyen Nil Şahin Gürhan, lohusa şerbetinin en sağlıklı nasıl yapılacağını anlattı.
Şeker yerine bal kullanarak tatlandırırsanız hem daha lezzetli hem de sağlıklı olacaktır.
Malzemeler
- 2 litre su
- 3 adet çubuk tarçın
- 1 adet muskat
- 2 adet havlıcan
- 2- 3 adet yenibahar
- 10 adet karanfil
- 5- 6 adet tane karabiber
- 3 adet zencefil
- İstenen ölçüde bal
- Lohusa şekeri (Koymasanız da olur, eklediğimiz baharatlar özel loğusa şerbeti tadında ve sağlıklı özelliktedir.)
- Ceviz- badem- fındık ( istenen ölçülerde dövülmüş olarak)
Yapılışı
- Tarçın, muskat, havlıcan, karanfil, karabiber, yenibahar, zencefili iyice yıkayıp tozu arındırın.
- 2 litre su ile yıkanan malzemeleri orta hararette ocağa koyun.
- 20- 30 dakika kaynattıktan sonra, 1 adet elmanın kabuklarını soyun ve doğrayın, ocaktaki karışıma koyun.
- Elmalar yumuşayıncaya kadar kaynatın.
- Ocaktan indirdikten sonra arzuya göre biraz bal ilave edin.
- Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.
- Servis esnasında üzerine dövülmüş ceviz, badem, fındık karışımını ilave edebilirsiniz.
AY AY BEBEK GELİŞİMİ