Güncelleme Tarihi:
Bir kişinin kendini eşine açması aynı zamanda ona güvendiğini gösterir. Bu karşı tarafın da samimi olmasını sağlar. Ancak iletişim iki taraflıdır ve bu nedenle karşı tarafı dikkatli ve aktif bir şekilde dinlemek çok önemli. Göz kontağı kurmak ve karşıdakinin konuşmasını bölmemek en etkili dinleme yöntemleri arasında yer alır.
Karşılıklı güven oluşturmanın ilk adımı beklentileri dile getirmektir. Çiftler arasında bireysel güven anlayışı farklı olabilir. Örneğin; bir kişi için fiziksel olarak aldatılmak güven kaybına neden olurken başka birisi için duygusal olarak aldatılmak daha yaralayıcı olabilir.
Güven oluşturmanın bir diğer yöntemi ise sınırları belirlemektir. Bu sınırlar cinsel, kişisel, sosyal ya da finansal yönden konabilmektedir. Bu tarz sınırlara karşılıklı uymak güven oluşturduğu gibi aynı zamanda iki tarafında birbirine ihanet etmeyeceği duygusunu güçlendirir. Ayrıca küçük ve beyaz olsa bile yalan söylemek ilişkide çatlaklara neden olur. Sağlıklı bir ilişkide çiftlerin birbirine tamamen samimi olması, o ilişkinin karşılıklı güven içerisinde sağlıklı bir şekilde sürmesini sağlar.
Bir ilişki her ne kadar güvene dayalı ve sağlıklı olursa olsun çatışmalar mutlaka meydana gelir. Önemli olan bu çatışmaların meydana gelmesi değil bunların ele alınış şeklidir. Kalabalık bir alanda tartışmak durumu daha kötüye götürmekten başka bir işe yaramaz.
Çiftlerden birisi utanmış hissedebilir. Bu nedenle tartışmaların sessiz ve özel bir alanda yapılması sağlıklı bir tartışma ortamı sağlar. Ayrıca bir çatışmayı o anda ele almak çok önemli. Sonraya bırakmak kuruntular ile beraber problemin büyümesine yol açar. Bir tartışmanın nasıl sağlıklı bir şekilde çözüleceğini bilmemek gayet doğaldır. Bu noktada ise çiftlerin bir uzmandan çift terapisi alması tavsiye edilir.