Güncelleme Tarihi:
Nestlé Türkiye ve Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle 2012 yılından beri yürütülen Sağlıklı Adımlar projesinin Mutfak Atölyesi, İstanbul Ümraniye Şehit Askeri Çoban İlkokulu’nda öğrencilerin kullanımına açıldı. Nestlé Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu’nun ev sahipliği yaptığı açılışa, Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Hakan Düzen ve Proje Yöneticisi Sibel Kars katıldı. Çocukların beslenme, fiziksel aktivite ve hijyen konularında bilinç düzeylerini artırmayı amaçlayan Sağlıklı Adımlar Projesinin Mutfak Atölyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu ile çocuklarla buluştu.
Öğrencilerle birlikte atölyeyi gezen Şube Müdürü Hakan Düzen, öğrencilerin beslenme ile ilgili bilgilerini aktif şekilde uygulamaya geçirme imkânı sağlayan Mutfak Atölyesi hakkında şunları söyledi: “Sağlıklı Adımlar Projesi, pilot okullarımızda yürütülmektedir. Proje’nin uygulandığı yıllar boyunca Bakanlığımız’ın onayı ile Nestlé Türkiye iş birliğinde geliştirilen her bir proje materyali sadece 3. Sınıfta öğrenim gören öğrencilerimize değil, onların ailelerine de ulaşmış oldu. Açılışını yapmak üzere toplandığımız Sağlıklı Adımlar Mutfak Atölyesi, bu projenin amacına ulaşmasına, uzun yıllar boyunca pek çok öğrenciye hizmet ederek ve öğrencilerin öğrendiklerini uygulamalarına imkân vererek büyük katkı sağlayacaktır.”
Nestlé Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu, bu yıl Türkiye’de 10. yılını kutlayan Sağlıklı Adımlar Projesi ile bugüne kadar 781 farklı okulda yaklaşık 232 bin öğrenciye ulaştıklarını belirtti. Sungu, her yıl gerçekleştirdikleri ölçümleme uygulaması çerçevesinde, 2021 yılı IPSOS araştırması sonuçlarına göre projenin eğitim seminerleri sonrasında öğrencilerin sorulara genel olarak doğru yanıt verme oranında %49’luk bir iyileşme gözlendiğini açıkladı.