Sabahları kusursuz bir saçla uyanmak için ipuçları!

Güncelleme Tarihi:

Sabahları kusursuz bir saçla uyanmak için ipuçları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 12:15

Özellikle uzun saçlara sahipseniz bu öneriler çok işinize yarayacak!

Haberin Devamı


Sıcak havalarda sabahları saçlarınızı yıkayıp kuruttuktan sonra şekil vermek saatlerinizi alabilir. Bunun için gün doğumunda uyanmanız bile gerekebilir. Oysa ki tüm bu sizi uykunuzdan edecek şeyler yerine, bir gece önceden alacağınız duş ve siz uyurken yastığınızın saç şekillendirici görevi üstlenmesi bizce daha bir yöntem. Özellikle uzun ve dalgalı saçlara bu yöntemler çok daha kolay uyum sağlayacak.

DALGALI SAÇ

Sabahları kusursuz bir saçla uyanmak için ipuçları
  

Uyandığında saçlarının adeta bir peri kızı gibi dalga dalga olmasını isteyenlere oldukça kolay bir tavsiyemiz mevcut: Akşam aldığınız duştan sonra saçlarınızı nemli bırakın ve örün. Ayrıca dikkat etmeniz gereken bir nokta daha var: Saçınızı sonuna kadar örmek yerine uçlarından yaklaşık 10 santimetre örülmemiş bir alan bırakın. Sabah uyandığınızda ise örgüleri açın ve bir şekillendirici yardımı ile havalı bir görünüm verin.


DOĞAL GÖRÜNÜM

Sabahları kusursuz bir saçla uyanmak için ipuçları
   

Uyandığınız sıradaki saç şeklinizle bir gün geçirmek gözünüzü korkutmasın. Ünlü isimler bazen bu yöntemi tercih ediyor, örneğin Kate Moss gibi. Akşamdan saçınızı yıkayın ve hafif nemli bırakarak uykuya dalın. Sabah kalktığınızda ise bir sprey yardımıyla saçınızı sabitlerseniz saatlerce uğraşmak yerine doğal bir görünüm ile güzel bir gün geçirebilirsiniz.


50’LERDEKİ SAÇ MODELİ

Sabahları kusursuz bir saçla uyanmak için ipuçları

Sabah uyandığınızda saçınızı maşa yapıp güzelce tarayarak bu görünümü elde edebilirsiniz. Fakat sabahları bu işlemle uğraşmak istemeyenlere pratik bir önerimiz var: Bigudiler. Saçınıza uygun, rahatça kullanabileceğiniz bigudileri seçin ve saçlarınıza uygulayın. Uyandığınızda ise bigudileri çıkarın ve tarayarak vaks ya da jöle ile birlikte saçlarınızı şekillendirin.


HAREKETLİ FÖN 

Sabahları kusursuz bir saçla uyanmak için ipuçları

Bu modeli yapabilmek için sabahları kuaförlerin yolunu tutmanıza hiç gerek yok. Öncelikle akşamdan saçınızı yıkayın ve tamamen kurutun. Sonrasında saçınızı bir tarafta sıkı şekilde topuz yapın. Uyuduğunuz sırada açılmaması ve bozulmaması için güzel bir şekilde sabitleyin. Uyurken sizi rahatsız etmemesi için topuzunuzun ensenize yakın olmasına özen gösterin. Uyandığınızda topuzunuzu açın ve elektriklenmemesi için jöle ya da sprey uygulayın.

[fotogaleri=1721]

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!