Güncelleme Tarihi:
Reyhan şerbeti, geleneksel Anadolu mutfağının vazgeçilmez şerbetleri arasında yer alır. Serinlemek için elinizin altında bir içecek bulunsun istiyorsanız hem göze hem de damağa hitap eden reyhan şerbetini tercih edebilirsiniz.
Reyhan şerbetinin faydalarına geçmeden önce, bu şerbetin nasıl yapıldığına bakalım, anne şeflerimizden Selma Mollaoğlu’nun reyhan şerbeti tarifini sizlerle paylaşalım…
Reyhan şerbeti için malzemeler
1 demet reyhan
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı silme limon tuzu
2 litre sıcak su
Reyhan şerbetinin hazırlanışı
• Reyhanı güzelce yıkayın.
• Bir tencere veya bir sürahinin içine şeker, limon tuzu koyun ve üzerine kaynar sıcak su dökün.
• Toz şeker ve limon tuzu eriyinceye kadar kaşıkla karıştırın.
• Birkaç parçaya bölünmüş reyhanı ilave edip karıştırın.
• Üzerini örtün ve 3-5 saat bu şekilde bekletin.
• Ertesi gün ince bir tel süzgeçten geçirin.
• İyice soğuması için dolaba kaldırın.
• Reyhan şerbetini içine bolca buz koyarak servis edebilirsiniz.
Reyhan şerbeti, öksürük giderici etkisiyle bilinir.
Hazımsızlığı giderir, bağırsakları çalıştırır.
Reyhan şerbeti gargara yapıldığında ağız yaralarını tedavi edici etki gösterir.
Yağ yakıcı özelliği ile zayıflamaya yardımcıdır, kilo sorunu olanların imdadına yetişir.
Kan şekerinin düşmesine bağlı olarak meydana gelen baş dönmelerini engeller.
Sinir sistemi için de faydalıdır. Reyhan şerbetinin stres önleyici etkisi vardır.
Kansızlık sorununa da iyi gelir.
HÜRRİYET AİLE ÖZEL