Rekleksoloji ile toksinlerden arının!

Güncelleme Tarihi:

Rekleksoloji ile toksinlerden arının
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2015 13:00

Refleksolojinin kullanım alanları neler?

Haberin Devamı

Refleksoloji, özellikle nörolojik sorunlara bağlı felçli ve engelli hastaların tedavisinde yardımcı oluyor. Refleksoloji ayaklardaki belli noktalara uygulanır ve vücudun şifa haritası ayaklardadır.

Refleksoloji stresi azaltıyor

Günümüzde destekleyici ya da tamamlayıcı tedavi olarak bilinen refleksoloji; kişinin kendisini fiziksel, duygusal ve ruhsal olarak iyi hissetmesini sağlar. Refleksolojiyle sinir noktaları belirli tekniklerle uyarılıyor. Ayaklardaki her bir nokta vücutta belirli organ ve dokuları temsil ediyor. Böylece ayakların belirli noktalarında, kişinin verdiği tepkilere göre sorunlar tespit edilip onarılmaya çalışılıyor. Fiziksel ve zihinsel hastalıklar, bel fıtığı, migren, otizm, nörolojik kaynaklı fiziksel engeller, depresyon, panik atak, uykusuzluk, eklem ağrıları ve kas gerginliği gibi hastalıklarda önemli faydalar sağlıyor. Refleksoloji tedavisiyle hastalarının yüzünü güldürmek mümkün.

Haberin Devamı

Refleksoloji gerilimi ve stresi azaltıyor, bedenin kendi kendini iyileştirmesini sağlıyor, kan dolaşımını ve basıncı düzenliyor, kan sistemini rahatlatarak ağrı ve acıları azaltıyor. Aynı zamanda zihinsel fonksiyonları harekete geçirerek konsantrasyon sağlamaya yardımcı oluyor. Detoks etkisi de veren refleksoloji vücudu katkı maddelerinden ve toksinlerden arındırıyor. Hormonları dengeleyerek menopoz ve adet öncesi gerginlik gibi sorunları düzenliyor.

Tedavi ne kadar sürüyor?

Beş çeşit masaj yöntemi olan refleksoloji tedavileri bu konuda uzman kişiler tarafından uygulanması gerekiyor. Tedavi yöntemleri arasında başparmak hareketi, ovma hareketi, parmak hareketi, sıkma ve sıvazlama hareketi yer alıyor. Yöntem hastanın fiziki yapısı, yaşı ve sağlık durumunu göz önüne alınarak uygulanır ve uygulama ortalama 30 dakika sürer. Hastanın vücudunda ağrıyan bölgenin ayaktaki ve eldeki karşılığının bulunarak buraya saat yönünde masaj yaptıklarını belirten Psikolog ve Refleksoloji Uzmanı Esat Başaran, ağrıyan bölgenin vücudun sol kısmındaysa sol ayağa ve ele, sağ bölgedeyse o tarafın el ve ayağına masaj yaptıklarını dile getiriyor.

Haberin Devamı

Hastanın yaşına, konumuna ve psikolojik durumuna göre değişen refleksoloji tedavisi 2 ile 5 seans arasında yapılabildiği gibi 1 yıla kadar da devam edebiliyor. İyileştirici yönü olan refleksoloji otizm spektrum bozukluğu tanılı kişilere ve spastik çocuklarda haftada 1 seans olmak üzere en az 6 ay, bel fıtığında 8-16, migrende 8-20, eklem ağrılarında 8-16, depresyon ve panik atakta 16 seans öneriliyor.

Psikolog ve Refleksoloji Uzmanı Esat Başaran 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!