Ramazanda sofralarınızda olması gereken 6 besin grubu

Güncelleme Tarihi:

Ramazanda sofralarınızda olması gereken 6 besin grubu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 11:57

Oruç tutarken daha zinde hissedebilmek için...

Haberin Devamı

Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesiyle açlık ve susuzluk daha yoğun hissedilebiliyor. Oruç tutulan saatlerde vücudumuzda yorgunluk, halsizlik, sürekli uyku hali gibi olumsuzlukları da hissetmemize sebep oluyor.

Oruç tutarken sağlıklı beslenmek, rahat oruç tutmamıza yardımcı olurken oruç tutulan saatlerin zinde ve sağlıklı geçirilmesini sağlar.

BİRİNCİ GRUP; ET GRUBU:

Et, balık, tavuk, yumurta, peynir bu gruba dahildir. Özellikle iftarda et grubunu mutlaka tüketmelisiniz. Et grubunu etli sebze yemeği olarak tüketilebileceği gibi ayrıca tek başına pişirdiğimiz et ile birlikte de yanında zeytinyağlı sebze yemeği olarak da tüketebiliriz.

 

Ramazanda sofralarınızda olması gereken 6 besin grubu
 

Haberin Devamı

İKİNCİ GRUP; EKMEK GRUBU:

Ekmek, pilav, makarna, börek bu gruba dahildir. Tam tahıllı ekmek sahur için çok iyi bir alternatiftir. Bütün gün sizi tok tutması açısından 3-4 dilim tam tahıllı veya tam buğday ekmeği yemelisiniz.

ÜÇÜNCÜ GRUP; SÜT VE YOĞURT GRUBU:

Kalsiyum içeren yiyecekler bu gruba dahildir. Eğer seviyorsanız sahur içeceğinizi süt olarak tercih edebilirsiniz. Yoğurt, kefir ya da az tuzlu ayran da alternatif içecekler arasında sayılabilir.

 

Ramazanda sofralarınızda olması gereken 6 besin grubu
 

DÖRDÜNCÜ GRUP; SEBZE GRUBU:

Sebze yemeği yemeye özen göstermelisiniz ve salata tüketmelisiniz.

BEŞİNCİ GRUP; YAĞ GRUBU:

Salatalarınızı mutlaka sağlıklı zeytinyağları ile zenginleştirin. Ek olarak 4-5 adet zeytin yiyebilirsiniz. Fındık, badem, ceviz gibi sağlıklı kuruyemişlerden de 1 avuç kadar tüketmelisiniz.

 

Ramazanda sofralarınızda olması gereken 6 besin grubu
 

ALTINCI GRUP; MEYVELER:

Meyve, tatlı ihtiyacımızı temel olarak karşılamamızı sağlayan besindir. Özellikle yemeğin hemen üzerine meyve yemek, tatlı ihtiyacını en sağlıklı karşılamanın yoludur. Sahurun sonunda bir meyve, iftar yemeğinin üzerine taze bir meyve besin örüntüsünü zenginleştirir. Yiyecekler içinde ki besin elementlerinin vücuda alınmasını kolaylaştırır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!