Güncelleme Tarihi:
Zayıflamanın temel yolu insülin salımını düzenlemekten geçer. Düzenli insülin salgılamanın en kolay yolu, uzun süreli açlıklardan kaçınmak ve öğünlerde protein ve glisemik indeksi düşük karbonhidratları bir arada yemekten geçer.
Bir yemeğinizi zeytinyağıyla diğerini ayçicek-mısırözü yağıyla pişirin!
Yağların, karbonhidrat ve proteinlere göre daha yüksek enerji içerdiklerini ancak yağsız bir beslenmenin de sağlıksız olduğunu açıklayan Canan Aksoy: “Doymuş yağlar kalp-damar hastalıkları, kanser, hipertansiyon risklerini artırdığı için doymamış yağlar dediğimiz bitkisel yağların beslenmemizde yer alması gerekiyor. Doymuş yağları ister istemez beslenmemizle zaten alıyoruz, hayvansal gıdaların hepsi az veya çok doymuş yağ içeriyorlar.
Tereyağı, bazı söylemlerin aksine beslenmemizde olmaması gereken bir yağ grubudur. Günlük almamız gereken yağların üçte birinin doymuş (bunu zaten hayvansal protein kaynaklarıyla alıyoruz) , üçte birinin çoklu doymamış, üçte birinin tekli doymamış yağlardan alınması en sağlıklı seçimdir. Bunu sağlamanın en kolay yolu da bir yemeğinizi zeytinyağıyla pişirirken diğer yemeğinizi ayçicek-mısırözü yağıyla pişirmenizdir tabii ki fazla yağlı olmamasına özen göstererek” dedi.