Güncelleme Tarihi:
1-Soğanların acılığını almak için doğradıktan sonra üzerine tuz serpin ve ovuşturarak soğanları öldürün. Yıkayarak tuzun gitmesini sağlayın veya soğanları doğradıktan sonra birkaç saat zeytinyağında bekletin.
2-Domatesin kabuğunun çabuk soyulması için 1 dakika sıcak suda beklettikten sonra soğuk suya koyun.
3-Maydanozların yapraklarını yıkayıp kurulayın daha sonra bir kavanoza doldurarak ağzını sıkıca kapatın ki daha uzun ömürlü olsun.
4-Patatesi haşlarken dağılmaması için suyuna 1 kaşık sirke ilave edin.
5-Yeşil renkli sebzelerin pişerken rengini koruması için tencerenin kapağını ara ara açın ve buharın dışarı çıkmasını sağlayın.
6-Domates salçasının bozulmasını önlemek için salçanın üzerine sıvıyağ dökün.
7-Patateslerin çıtır çıtır kızarmasını istiyorsanız yağa 2 - 3 damla limon sıkın.
8-Soyulmuş patlıcanların kararmaması için 20 dakika tuzlu suda bekletin.
9-Zeytinyağlıları pişirirken daha lezzetli olması için içine 1 - 2 adet küp şeker atın.
10-Ispanak alırken, kökleri kısa olanları tercih edin.