Pratik reçel tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Pratik reçel tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2013 10:00

Meyve ve şekerin en lezzetli hali...

Haberin Devamı

Kahvaltıların olmazsa olmazı reçeller ile sofralarınızı renklendirmeye ne dersiniz? Alternatif reçel tariflerinden beğendiğiniz reçeli evinizde kolayca hazırlayabilir ve tatlı keyfini sağlıklı bir şekilde çıkarabilirsiniz.

İşte sizler için hazırladığımız reçel tarifleri:

Ayva Reçeli

Pratik reçel tarifleri

Malzemeler

3 tane ayva
4 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
3 tane karanfil
1 çay bardağı ceviz
Limon

Hazırlanışı

Önce ayvaları yıkayın ve kabuğunu soyun. Küp küp doğrayıp tencereye koyun. Üzerine 2 fincan su ekleyip pişirin. Ayvalar pişince, üzerine toz şeker ve karanfili ilave edin ve pişirmeye devam edin. Kıvamı olunca içine limon ve cevizleri de ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.

Haberin Devamı

Üzüm Reçeli

Pratik reçel tarifleri

500 gram şeker
2 buçuk su bardağı su
1kilo çekirdeksiz siyah üzüm
60 gram kavrulmuş çam fıstığı
1 adet limon

Hazırlanışı

Üzümleri iyice yıkayın ve sularını süzün. Üzümlerin tanelerini koparın. Şeker ve suyu kaynatıp şurubu hazırlayın. Şurubun kıvamı olunca çam fıstıklarını ve üzümü içine atın, kısık ateşte pişine kadar kaynatın. Reçel kıvamını alınca limon suyunu ekleyip karıştırın ve 25 dakika daha kaynatın.

İncir Reçeli

Pratik reçel tarifleri

Malzemeler

1 kilo incir
1 kilo toz şeker
4-5 adet karanfil
1 yemek kaşığı limon suyu
4 su bardağı su

Hazırlanışı

Önce incirleri soyun ve geniş bir tencerede 20 dakika kaynatın. Haşlanan incirlerin suyunu süzün, soğuduğunda hafifçe sıkın ve acı suyunu akıtın. Suyu, şekeri ve karanfili geniş bir tencereye koyup kaynatın. Şeker iyice erisin. Şerbet kıvamını alınca incirleri ekleyin ve 25 dakika pişirin. Son olarak limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha pişirin.

Haberin Devamı

Çilek Reçeli

Pratik reçel tarifleri

Malzemeler

1 kilo çilek
1 kilo toz şeker
Yarım limon

Hazırlanışı

Çilekleri kumlarından arınana kadar yıkayın. Saplarını koparıp tencereye alın ve üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 1 gün bekletin. Beklettikten sonra reçeli yarım saat daha kaynatın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!