Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, un ilave edilir ve kokusu çıkana kadar ocakta.
Üzerine 1,5 su bardağı süt ilave edilir. Çırpıcı ile karıştırılarak pişirilir. Tuz ve karabiber de eklenir. 1-2 dakika kaynadıktan sonra beşamel sos hazır.
Fırın kabına beşamel sostan 1-2 yemek kaşığı yayılır.
Üzerine 2 yaprak lazanya koyulur.
Lazanyanın üzerine 1 kepçe beşamel sos, 2-3 yemek kaşığı köz patlıcan ve 1 yemek kaşığı rende kaşar eklenir. Üzerine diğer lazanya yapraklarını eklenir.
Bu işlemi lazanya tercihen minimum 4 kat oluncaya kadar devam edilir.
En üst kata gelince lazanyayı koyup kalan beşamel sosu lazanyanın her tarafını kaplayacak şekilde dökülür. Kalan rende kaşar da üzerine serpiştirilir ve 20 dakika boyunca 200-220 derece arasında fırında pişirilir.