Patatesi sakın buzdolabında saklamayın!

Güncelleme Tarihi:

Patatesi sakın buzdolabında saklamayın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 04:00

İçindeki nişasta şekere dönüşüyor ve...

Haberin Devamı


İngiltere'de kamu sağlığını korumakla görevlendirilen Foods Standards Agency (Yiyecek Standartları Ajansı), patatesin kesinlikle soğutulmaması gerektiğini söylüyor.

Patatesi sakın buzdolabında saklamayın


The Mirror gazetesinin ajansın internet sitesinden aktardığı bilgiye göre; buzdolabına konmaması gereken en kritik yiyecek patates.

Patatesi sakın buzdolabında saklamayın


Çünkü buzdolabında saklandığında, patatesin içindeki nişasta şekere dönüşüyor. Pişirildiğinde ya da kızartıldığında şeker, aminoasit asparajin ile birleşerek, çok zararlı olduğu düşünülen ‘akrilamid’ kimyasalı üretiyor.

Patatesi sakın buzdolabında saklamayın


‘Akrilamid’; kâğıt, boya ve plastik üretiminde kullanılıyor. Yiyecek paketlerinde ve hatta yiyeceklerde bile izlerine rastlamak mümkün...

Patatesi sakın buzdolabında saklamayın


Basit bir internet araştırmasıyla ‘akrilamid’in kanserle bağlantısı ortaya çıkıyor. Bir internet sitesine göre; kemirgenler üzerinde yapılan çalışmalar, ‘akrilamid’in, birkaç kanser çeşidi için risk teşkil ettiğini ortaya koyuyor.

Patatesi sakın buzdolabında saklamayın

BAKMADAN GEÇME!