Operasyon Sonrası Sütyen Seçimi

Güncelleme Tarihi:

Operasyon Sonrası Sütyen Seçimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2011 11:15

Sütyen seçiminin püf noktaları.

Haberin Devamı

Günümüzün en yaygın hastalıklarından biri meme kanseri. Memenin bir kısmının ya da tamamının alındığı operasyonlardan sonra protez ve sütyen seçimine dikkat etmek gerekiyor. Op. Dr. Bülent Koç protez ve sütyen seçimindeki önemli noktaları anlatıyor.

Estetik cerrahi yapılacak hastaların çoğunda da belli bir süre beklenmesi gerektiği için sütyen ve protez kullanımı önem kazanmaktadır. Bu yeni duruma adapte olma ve öz güveni yeniden kazanma aşamasında estetik cerrahi ile yeniden meme yapısı oluşturulması veya uygun sütyen ve protezlerle göğüslerde simetri oluşturularak estetik uyum sağlanması önemlidir.

Protez ve Sütyen Seçimi Neden Önemli?

İyi ve uygun bir protez ve sütyen ikilisi yalnızca imajı düzeltmekle kalmaz, aynı zamanda iki taraf arasında ağırlık dengesini de sağlayarak, omuzlara binen yükü dengeler ve sırt ve boyun ağrısını önler. Ayrıca sütyen içerisinde protez olması, sütyenin daha uygun durmasını ve gevşeme ve dönmesinin önlenmesini de sağlamış olur. Protezler ayrıca ameliyat yarasını da dış darbe ve ezilmelerden korumuş olurlar.

Haberin Devamı

Sütyenlerde Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?

Seçilecek sütyenler vücut ölçüsüne uygun olmalıdır. Maksimum konforu sağlaması için diğer meme ile aynı ağırlıkta olacak protezlerin seçilmesi gerekir.

Memenin bir kısmının alındığı operasyon sonrası için silikon veya köpükten yapılmış, arka tarafı kabarık protezler vardır. Bunlar hafiftir ve arkalarındaki kabarıklığı, doku çıkartılan yerde oluşan çukuru dolduracak şekilde yapılmıştır.

En Çok Silikon Protez Tercih Ediliyor

En popüler meme protezleri silikon protezlerdir. Silikon protezler diğerlerine göre daha tabii bir görünüm sağlarlar ancak daha pahalıdırlar. Silikon yapıdan dolayı bu protezler göğüs duvarı ile iyi uyum sağlarlar. Meme başı da olanları, değişik renklerde olanları da mevcuttur.

Silikon protezlerin bir dezavantajı da sütyen içinde uzun süre kullanıldığında, özellikle sıcak havalarda ve egzersiz esnasında göğüs duvarında aşırı terleme ve kokuya sebep olabilmeleridir.

Haberin Devamı

Normal silikon protezlerden yüzde 30 daha hafif ve daha yumuşak silikon protezler de üretilmiştir. Vücuda yapıştırılarak 4-5 gün sabit yerinde durabilen silikon protezler de vardır ancak bunlar ciltte iritasyona sebep olabilirler.

Silikon dışında köpükten yapılmış protezler de vardır. Bunlar daha hafif ve daha ucuz protezlerdir. Bunların bir alternatifi de minik boncuklar şeklinde hazırlanan köpüklerle yapılan protezlerdir; çok sayıda ufak plastik boncuklardan yapılırlar, köpükten daha da hafiftirler ve daha tabii bir görünüm ve his oluştururlar. Köpük protezlerden farklı olarak, su tutmadıkları için suda da kullanılabilirler. Mayo içinde kullanılabilirler.

Haberin Devamı

Sulu Sütyenin Faydaları

Son yıllarda jel ve sulu sütyenler giderek daha popüler olmaktadır. Bu sütyenlerin dokusu arasında dikkatle dengelenmiş miktarda bebek yağı ve su karışımı bulunmaktadır. Bu sayede meme dokusu daha düzgün ve dolgun görünmektedir. Sütyen içindeki sıvı yapı, vücut hareketlerini de takip ettiği için, sulu sütyenlerle daha doğal bir görünüm sağlanmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!