Güncelleme Tarihi:
Süt ve süt ürünleri, bedenin protein ve kalsiyum ihtiyacını en iyi şekilde dengelerken, açık zihin, güçlü konsantrasyon ve doğru kemik gelişimi için büyük önem taşıyor. Araştırmalar, düzenli olarak kahvaltı yapan ve kahvaltıda süt ürünleri tüketen çocuklarda eğitim başarısının daha yüksek olduğunu gösteriyor.
Protein, kalsiyum, magnezyum, fosfor, çinko, B1, B2, B6, B12 vitamini gibi içerikleriyle süt ve süt ürünlerinin, günlük beslenme ihtiyacına en sağlıklı cevabı verdiğine dikkat çeken Teksüt Yönetim Kurulu Üyesi Arda Aksaray, “Kahvaltıda ve beslenme çantasında süt ve süt ürünlerine mutlaka yer verin. Özellikle çocuklar kahvaltıda mutlaka 1 bardak süt içmeli. Mümkünse gün içinde veya akşam 1 bardak daha ideal olur. Bununla birlikte hem sabah hem de gün boyu tüketime uygun peynir, tereyağı, ayran, yoğurt gibi pek çok sütlü seçenek ve keyifle tüketilebilecek pek çok sütlü atıştırmalık da var” diye konuştu.
Eğitim döneminin, hem doğru beslenme hem de fiziksel aktivite ile desteklenmesi, ideal bir olgu olarak öne çıkıyor. Özellikle ön ergenlik ve ergenlik dönemlerinde spor, çocuğun enerjisini doğru kullanabileceği, sosyal gelişimini ve özgüven duygusunu artırabileceği bir unsur haline geliyor.
Sağlıklı bir gelişim için sporu ve sütü tavsiye eden Teksüt, keyifle tüketilebilecek, üstelik peynire mesafeli yaklaşan çocukların da seveceği Çubuk Peynir ve Misket Peynir gibi eğlenceli ve lezzetli seçenekler sunuyor.