Güncelleme Tarihi:
Okul kantinleri, çay ocakları ve büfelerine yönelik Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, satışı yapılacak gıda ve içeceklerin kriterleri yeniden belirlendi. Belirlenen kriterler MEB resmi internet sayfası üzerinden açıklandı. İçme suyu, ayran, pastörize süt dışında kalan her türlü içecek satışı uygun olmayan içecekler olarak sıralandı. Kızartma, cips, tüm çikolata türleri, şeker ve şekerlemeler, tatlandırıcılı içecek ve gıdalar da bu grupta yer aldı. 2011’deki ilgili genelgeye göre yasaklar listesini genişleten yeni genelge, Bakanlığa bağlı bütün özel ve resmi okul ve kurumları bağlıyor. Genelge; kantin, yemekhane, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi yerlerin taşıması gereken gıda güvenliği ve hijyen şartlarını da bir kez daha tanımladı.
Genelgeye göre;
Genelge satışı uygun gıdaları da tanımladı:
Ayrıca tam buğday ekmeği, tam buğday unlu ekmek, karışık tahıllı ekmek vb. ürünlerden yapılan yumurta veya beyaz peynir, turşu hariç taze domates, havuç, marul, biber vb. sebzelerle yapılan sandviçler, doğal mineralli su, şekersiz gıdalara da izin veriyor.
CHA
[fotogaleri=1383]