Güncelleme Tarihi:
Çocukların okuldan dönüşte ilk yaptıkları iş, çantalarını bir yere bırakıp bir şeyler atıştırmak. Biz de bunu düşünerek, çocuklarınıza okul dönüşünde hazırlayabileceğiniz pratik tariflerden oluşan bir menü hazırladık.
İşte, çocuklarınız için hazırlayabileceğiniz lezzetli ve besleyici tarifler…
Sebze Çorbası
Malzemeler
1 adet havuç
1 adet patates
1 kahve fincanı bezelye
1 adet kabak
1 adet kuru soğan
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
Hazırlanışı: Tencereye biraz sıvıyağ koyun ve rendelenmiş soğanı ateşte kavurun. Küp şeklinde doğranmış havucu üzerine ekleyin. Daha sonra sırasıyla patates, bezelye ve kabakları ilave edin. Bütün bu sebzeleri 5-6 dakika kadar kavurun. Unu ekledikten sonra soğuk su ve sütü de ilave edin. İçine 1 çay kaşığı tuzu katıp karıştırın. Sebzeler pişince çorbanız da hazır.
Ev Hamburgeri
Malzemeler
400 gram kıyma
1 adet domates
1 adet rendelenmiş soğan
1 yumurta
Marul
Tuz
Karabiber
Süslemek için
Kırmızıbiber
Salatalık
Cherry Domates
Tane Karabiber
Hazırlanışı: Kıyma, rendelenmiş soğan, 1 adet yumurta, tuz ve karabiberi karıştırıp bir harç elde edin. Hamburger köftesi büyüklüğünde yapıp az yağda kızartın. Pişen köfteyi hamburger ekmeğinin üzerine koyun. Marul ve domatesi de ekleyip diğer ekmekle üzerini kapatın. Resimdeki gibi salatalıktan göz, cherry domatesten burun, biberden dil yapıp süsleyin. Böylece çocuğunuza yemek yemeği daha zevkli hale getirebilir ve sevdirebilirsiniz.
Mozaik Pasta
Malzemeler
4 adet bitter çikolata
2 kutu çiğ krema 200 ml'lik
50 gr tereyağı
1 kaşık kakao
1,5 paket bisküvi
Hazırlanışı: Krema, çikolata, tereyağı ve kakaoyu bir kapta çok kısık ateşte eritin ve 30 dakika kadar soğumaya bırakın. Bisküvileri kırıp içine çikolata karışımını ilave edin ve iyice karıştırın. Dikdörtgen kek kalıbının içine fırın kağıdı koyarak yerleştirin ve minimum 3-4 saat buzlukta dondurun.
Ev Yapımı Limonata
Malzemeler
8 limon
1-2 su bardağı soğuk su
2 su bardağı toz şeker
Buz
Nane yaprağı
Hazırlanışı: Limon kabuklarını geniş bir kaba rendeleyin. 6 adet limonun kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın ve rendelediğiniz limon kabuklarına ilave edin. Toz şekeri ekleyin. Elinizle limonları ovun ve iyice sularının çıkmasını sağlayın. Kalan iki limonun suyunu sıkın ve bu karışıma ilave edin. Limon parçalarını ve kabuklarını ayırmak için karışımı tel süzgeçten geçirin. Limon suyunun içine soğuk su ekleyin. Nane yaprağı ve limon dilimiyle servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun