Nitril ne demek ve nitril eldiven nedir? Nitril eldiven neden ve nerelerde kullanılır

Güncelleme Tarihi:

Nitril ne demek ve nitril eldiven nedir Nitril eldiven neden ve nerelerde kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2022 15:30

Nitril eldiven nitril maddesi ve pamuk kullanılarak üretilmektedir. Nitril maddesi ile eldivene dayanıklılık ve sağlamlık kazandırılır. Aynı zamanda soğuğa karşı da koruma elde etmek için nitril eldivenler kullanılır. Nitril eldiven hakkında merak edilenleri sizler için derledik. 

Haberin Devamı

Nitril eldiven, nitril maddesi, pamuk ve pylon kullanılarak elde edilir. Nitril maddesi eldivene sağlamlık kazandıran bir maddedir.

Nitril Ne Demek?

Nitril, İngilizceden çevrilmiş olan bir kelimedir ve organik bir bileşiktir. Siyano öneki, nitril kelimesi ile dönüşümlü olarak kullanılan bir sözcüktür. Nitril eldiven ise nitril maddesinden, pamuk ve pylon maddesinden elde edilen bir eldiven çeşididir. Dayanım gücü ile ön plana çıkar ve çok fazla avantajları bulunur. Pek çok iş kolunda kullanılan nitril eldivenler en çok sanayi kollarında, tamirhanelerde, imalathanelerde, inşaat ve laboratuvarlarda kullanılır. Nitril eldiven diğer adı ile muayene eldiven olarak da bilinir.

Kimyasal maddelere karşı göstermiş olduğu direnç her alanda kullanılmasını sağlar. İş yerlerinin yanı sıra evlerde de temizlik ya da bulaşık esnasında ev hanımları tarafından nitril eldivenler tercih edilir. Nitril eldivenin kaliteli olması için örgülü bilek kısmının olması ve nitril kaplı bir yapısının bulunması aranan kriterdir. Tehlikeli işlerde ya da tehlikeli maddeler ile uğraşırken kullanılması halinde elin hiçbir şekilde zarar görmemesini sağlar. Sızdırmaz ve direnç özelliklerine sahip olması sayesinde sektörler arasında da en fazla tercih edilen eldiven çeşitlerinden biridir.

Haberin Devamı

Nitril Eldiven Nedir?

Nitril eldivenlerin üretilmesi için kimyasal bir bileşim olan nitril, pylon ve pamuk kullanılır. Eldivene yüksek sağlamlık ve dayanıklılık kazandıran nitril dış etkenlerden korunmak için kullanılır. 10-15 arası bir sayıda dikişsiz örgü özelliği ile üretilen nitril eldiven çift astarlı olması ile de soğuktan koruyucudur. Üstüm koruma sağlaması için kaplama ile yapılır ve dikişsiz astarı ile de elde herhangi bir terleme olmasını engeller. Rahat çalışmak için genelde nitril eldivenler tercih edilir.

Eli tamamen sarmasından dolayı montaj ya da inşaat işlerinde tercih edilir. Tüylenme dirençli eldivenlerden biri olan nitril eldiven kirletme etkisi de az olan bir eldivendir. Avuç içlerine yapılan özel bölüm sayesinde elde havalanma sağlar ve elde terleme olmasını engeller. İş için verimlilik sağlayan bu özellik sayesinde el içinde herhangi bir zarar durumu yaşanmaz. Ayrıca teknolojinin gelişmesi ile beraber nitril eldivenlerde dokunmatik telefonların da kullanılması için özellikler geliştirilmiştir.

Haberin Devamı

Nitril Eldiven Neden ve Nerelerde Kullanılır?

Koruyucu ekipmanlar içinde yer alan nitril eldivenler üretim, ticaret ve imalat alanlarında kullanılır. Sağlıklı, dayanıklı ve kaliteli malzemelerden üretilen nitril eldivenler iş alanında avantajlı durumlar sağlar. Eldivenler yalnızca eli korumakla değil performansında da görev sahibidir. Son teknoloji ile üretilen nitril eldivenler el korumasında üstün bir başarı sağlar. Elleri sıcaktan ve soğuktan koruma özelliğine sahip olan nitril eldiven özel astarı sayesinde ellerin nefes almasını sağlar.

Renk olarak da farklı renklerde üretilmesi mümkün bir durumdur. Eli koruyan ve ergonomik hareket kabiliyeti sağlayan nitril eldiven tüm koşullar için doğru tercih olabilir. nitril eldiven kimyasal maddeler ile uğraşılan işlerde, inşaat işlerinde, laboratuvar işlerinde ya da alkol bazlı ürünlerin üretiminde kullanılır. Ellerin zararlı maddelere maruz kalmaması için en doğru tercih nitril eldivendir. Nitril eldivenlerin delinmeye karşı direnci yüksektir. Sürtünme direnci düşük ve raf ömrü uzun olması da avantajlı bir durumdur. Sızdırmazlık özelliği uzun ve çok amaçlı bir eldiven olması da tercih sebepleri arasında sayılan özelliklerindendir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!