Nar lekesinden kurtulmanın en etkili yolları

Güncelleme Tarihi:

Nar lekesinden kurtulmanın en etkili yolları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2020 10:06

Nar denilince akla hemen ‘Çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane’ bilmecesi gelir. Eve gelince bin tane olan narın faydası da bir o kadar fazladır. Sade olarak tüketilmesinin yanı sıra tatlıların ve yemeklerin de üzerini süslemek için çok sık tercih edilir. Ancak bir de lekesi var ki, çıkarmak oldukça zor. Tabii onun da birkaç formülü var. Biz de sizler için bu formülleri derledik. İşte nar lekesini kolayca çıkarmanın formülleri…

Haberin Devamı

Tek malzeme ile eldeki nar lekesini temizleyin

Nar ayıklama aparatları yaygınlaşsa da elle ayıklamak bazen çok daha pratik gelebilir. Bu lezzetli meyveyi ayıkladıktan sonra ise elde bıraktığı kırmızı lekeyi suyla temizlemek neredeyse imkansız. Aslında elde bıraktığı lekeden tek malzeme ile kurtulabilirsiniz. Hemen her evde bulunan sade soda bu konuda kurtarıcınız olabilir. Sade soda ile elinizi yıkadığınızda lekelerin gittiğini göreceksiniz.

Nar lekesinden kurtulmanın en etkili yolları

Limon kolonyası kurtarıcınız olacak

Özellikle pandemi dönemiyle hayatımızda daha da sağlam yer edinen limon kolonyası nar lekesini çıkarmak için de harika fikir. Nar lekesinin olduğu bölgeye hızlı müdahalelerde de kesin sonuç alabilirsiniz. Lekenin olduğu yere limon kolonyası damlatın ve bir süre bekleyin. Daha sonra güzelce silin ve lekeden iz kalmadığını görün.

Haberin Devamı

Nar lekesini halıdan kolaylıkla çıkarın

Çok lezzetli bir meyve olan nar havaların da soğumasıyla mutfaklarda yerini almaya başladı. Özellikle çocuklu evlerde en çok karşılaşılan durum ise narın halıya dökülmesi. Halıdaki lekelerin zor çıktığı bilinir ama nar lekesi daha da zor çıkar. Artık o da korkulu rüyanız olmaktan çıkabilir. İhtiyacınız olan tek şey ise karbonat. Bir su bardağı suyun içerisine bir tatlı kaşığı karbonat ilave edin ve karıştırın. Bu karışımı lekeli bölgeye püskürtün. Daha sonra temiz bir bez ile silin ve inatçı nar lekesinden kurtulun.

Kıyafetlerinizdeki nar lekesinden kurtulun

Nar ayıklama sırasında en çok karşılaşılan şey narın etrafa sıçramasıdır. Bu durumda da üzerinizdeki kıyafet neredeyse her seferinde lekelenir. Bu lekelerden kurtulmak için anında müdahale her zaman önemlidir. Tabii kuruduysa da mutlaka bir yolu var, o da deterjan. Kuruyan lekenin üzerine deterjanı döküp biraz bekleyin. Ardından bir bez ile iyice lekenin üzerin deterjanı bastırın ve yıkayın. Lekelenen kıyafetiniz beyaz ise işlem çok daha kolay. Biraz çamaşır suyu tüm lekeyi ortadan kaldırmaya yetecektir. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!