Güncelleme Tarihi:
Tatsız yiyecekler, zayıflayan bağışıklık sistemimiz, peşi sıra gelen hastalıklar...
Mecburen, organik yiyeceklere yönelir olduk! İyi de, eskiden organik diye bir şey yoktu. Öyleyse, durup dururken bu organik kelimesi hayatımıza nasıl dahil oldu?
Organik tarımın günümüzde önem kazanmasının başlıca nedeni ise, insan sağlığını ve doğayı koruma endişesi ile kaybolmuş lezzetleri yeniden bulmak!
Organik nedir?
Üretim aşamasında hiçbir kimyasal kullanılmayan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı yapılan tarımsal üretim biçimine organik üretim deniliyor. Ekolojik tarımın amacı, çevreyi kirletmeden tüm canlıların sağlığını korumak. Organik ürünler, organik bitkilerden elde edilir, aynı zamana saf ve doğal olmayan hiçbir madde içermez.
HERHANGİ BİR YERDEN ALABİLİRSİNİZ!
* Avokado
* Tatlı mısır
* Ananas
* Mango
* Kuşkonmaz
* Bezelye
* Kivi
* Patlıcan
* Papaya
* Karpuz
* Brokoli
* Domates
* Patates
* Lahana
ORGANİK ALIN!
'Dirty Dozen-Kirli Düzine' olarak adlandırılan bu 12 yiyecek, daha yoğun şekilde pestisit (kimyasal) emiyor. Bu nedenle, organik olanlarını tercih etmelisiniz. Bu 'kirli düzine ye; süt, inek eti ve kanatlı hayvan etlerini de ekliyorlar!
* Elma
* Kırmızı ve yeşilbiber
* Kereviz
* Nektarin
* Çilek
* Ispanak
* Marul
* İthal üzüm
* Havuç
* Armut
* Ahududu
Kaynak: Elele