Mutfağınız kışa hazır mı?

Güncelleme Tarihi:

Mutfağınız kışa hazır mı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2014 11:30

Kış için sebze saklama yöntemleri...

Haberin Devamı

Yaz sebzelerinin tadına doyamadınız mı? Domatesin, biberin, patlıcanın tadı damağınızda kaldıysa, kışın da menemen yemek istiyorsanız, mutfağınızı kışa hazırlamak için birkaç öneri...

[fotogaleri=156]

Domates

Domatesleri yıkayın, kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın. Büyük bir tencerede yağ ile birlikte pişirin. Sıcakken kavanozlara doldurup, kapağını kapatıp ters çevirin.

EVİNİZDE TAMAMEN DOĞAL DOMATES SALÇASI HAZIRLAMAYA NE DERSİNİZ? iŞTE TARİFİ!

Patlıcan

Patlıcanları yıkayıp közleyin. Sıcakken bir gazeteye sarın, ılıklaştıktan sonra soyun ve ince ince doğrayın. Buzdolabı poşetlerine birer kullanımlık koyup buzluğa kaldırın.

Biber

Biberleri yıkayın ve çekirdeklerini ayıklayın. Küçük halkalar halinde doğrayıp buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa kaldırın.

Taze Fasulye

Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını ayıklayın ve jülyen doğrayın. Bir Tencere önce soğan kavurun ardından fasulyeleri de ekleyip biraz daha kavurun. İsteğe göre havuçta ekleyebilirsiniz. Buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa kaldırın.

Bezelye ve Barbunya

Tanelerini ayıklayın ve yıkayın. Kuruduktan sonra poşetleyip buzluğa kaldırın.

Enginar

Çok olgunlaşmamış, taze enginarları temizleyin. Limonlu suyla birlikte bir saklama kabına koyup buzluğa kaldırın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!