Mutfağımızdaki 6 doğal antibiyotik!

Güncelleme Tarihi:

Mutfağımızdaki 6 doğal antibiyotik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 16:35

Antibiyotik kullanmak yerine bu besinleri tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

“Mutfağımızda bulunduracağınız birkaç besin ile bağışıklık sisteminizi koruyabilir, antibiyotik ilaçlar kullanmak yerine besinlerin doğal antibiyotik özelliklerinden yararlanabilirsiniz” diyen Diyetisyen Kübra Bal, bu besinleri şu şekilde sıraladı:


1. BAL

Mutfağımızdaki 6 doğal antibiyotik

Sabah kahvaltıda alacağınız 1 tatlı kaşığı bal antibakteriyal ve antiviral özelliği ile bağışıklığınızı korumaya yardımcı olurken gün içerisinde enerjinizi de artırır.


2. ZENCEFİL

Mutfağımızdaki 6 doğal antibiyotik

 

Zencefilin içerisinde yer alan gingerol maddesi ağrı kesici, ateş düşürücü ve yatıştırıcı etki sağlar. İnce ince doğranmış 1 tutam zencefil, limon sıkılmış ılık suda 20 dakika bekletilip günde 2-3 kez içildiğinde boğaz ağrıları ve öksürüğün geçmesine yardımcı olur.

Haberin Devamı

3. SOĞAN/SARIMSAK

   

Mutfağımızdaki 6 doğal antibiyotik
   

Neredeyse tüm yemek ve çorbalara ekleyebileceğiniz soğan ve sarımsak özellikle kış aylarında sofranızdan eksik edilmemesi gereken antibiyotik ve analjezik (ağrı kesici) özellikte iki besindir.


4. ZERDEÇAL

Mutfağımızdaki 6 doğal antibiyotik

    

Antimikrobiyal özellikteki zerdeçal, 1 bardak kaynar suda 5 dakika demlenerek günde 2-3 kez içilebilir.


5. ADAÇAYI

Mutfağımızdaki 6 doğal antibiyotik

Antiviral özellikteki adaçayı, ağız ve boğaz iltihabı tedavisini olumlu yönde destekler. 3-4 gram yaprak 1 bardak sıcak suda 5-10 dakika demlenilip gargara yapılabilir.


6. ÇÖREK OTU

Mutfağımızdaki 6 doğal antibiyotik

Haberin Devamı

Bağışıklık sistemini destekleyen çörekotu, günde 1 tatlı kaşığı alınıp iyice çiğnenerek tüketilebilir.


HASTALIKTAN KORUYAN ZENCEFİLLİ ÇORBA TARİFİ

Mutfağımızdaki 6 doğal antibiyotik

Diyetisyen Kübra Bal, grip ve soğuk algınlığından korunmak, şikayetleri azaltmak ve daha hızlı iyileşmek için zencefilli çorba tarifini paylaştı:

  • 1 yemek kaşığı tereyağında, 1 soğan ve 2 diş sarımsakla hafif kavrulur.
  • Üzerine doğranmış 1 havuç ve 1 küçük kereviz eklenir.
  • 5 bardak sıcak su ile kaynamaya bırakılır.
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil ve 1 tatlı kaşığı zerdeçal, tuz ve karabiber eklenerek pişirilir.
  • Blenderdan geçirilip kereviz yapraklarıyla süslenerek servis edilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!