Muhabbet Kuşları Hangi İsimleri Kolay Söyler Ve Kelimeleri Söyleyebilir?

Güncelleme Tarihi:

Muhabbet Kuşları Hangi İsimleri Kolay Söyler Ve Kelimeleri Söyleyebilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 12:29

Muhabbet kuşları sevimli ve evcimen yapıları ile birlikte taklit yetenekleri sayesinde bütün insanların sempatisini kazanmayı da başarıyor. Hayvan severlerin pek çok kişinin evinde bu renkli ve sevimli kuşlarla sıkça karşılaşılıyor. Bu nedenle de muhabbet kuşunun tüm özellikleri ve konuşma eğitiminin nasıl verileceği ile ilgili çeşitli araştırmalar yapılıyor. Muhabbet kuşları hangi isimleri kolay söyler ve kelimeleri söyleyebilir sizler için derledik.

Haberin Devamı

 Papağan ailesinin bir mensubu olarak bilinen muhabbet kuşları renklerinin yanı sıra cıvıl cıvıl neşesi ile de dikkat çekiyor. Bu kuşların kelime dağarcığını daha çok artırmak için de disiplinli bir eğitime ihtiyaç duyuluyor. 

 Muhabbet Kuşları Hangi İsimleri Kolay Söyler ve Kelimeleri Söyleyebilir? 

 Muhabbet kuşu, yaşadığı ortama ve sahibine alıştıktan sonra rahat bir şekilde karşısındaki kişiyi taklit etmeyi ve konuşmayı öğrenebilir. Kuşlar ise, en çok kendi ismini duyduğu için de öncelikle bu kelimeyi öğrenir. Muhabbet kuşlarının içinde “B, Ç, P, Ş ve K” harflerinin bulunduğu kelimeleri daha kolay bir şekilde telaffuz ettiği biliniyor. Çünkü muhabbet kuşlarının gaga yapıları bu harfleri söylemek için çok daha uygundur. Dolayısı ile de muhabbet kuşu; Boncuk, Şapşal, Çapkın, Çarli Şapşik ve Bambiş gibi isimler taşıdığı zaman bunları kolay bir şekilde öğrenebiliyor. Kuşların daha rahat söyleyebildiği insan isimleri için de durum aynıdır. 

Haberin Devamı

 Muhabbet Kuşları Hangi Kelimeleri Daha Kolay Söyler? 

 Yavru muhabbet kuşları, konuşma eğitimine daha başarılı ve hızlı cevaplar verilir. Bu nedenle de sahibine ve yaşam alanına alışan bir muhabbet kuşuna hiç zaman kaybetmeden konuşma eğitimi vermesi de gerekir. Kuşlar isim öğrenme konusunda olduğu gibi kelime öğrenme konusunda da bazı harflere daha fazla meyillidir. Muhabbet kuşuna ilk aşamada öğretilebilecek bazı kelimeler ise; aşkım, tatlım, canım, babacım ve kim gelmiş şeklinde sıralanabilir.

  Muhabbet Kuşlarının Kolaylıkla Söylediği Kelimeler

  Muhabbet kuşları; oyuncu yapıları, renkleri, dostlukları ve zekaları ile en iyi ev arkadaşları içinde yer alır. Renkleri ile oldukça büyüleyici olan bu kuşlar, çok zeki canlılardır. Taklit kabiliyetleri de oldukça yüksektir. Papağangiller familyasına ait kuş türleri arasında yer alan muhabbet kuşlarını sahiplenen birçok kişinin, en çok araştırma yaptığı konular arasında ise, muhabbet kuşlarının hangi isimleri kolay bir şekilde söylediği yer alıyor. 

 Muhabbet Kuşlarına Konuşma Eğitimi Verilmesi 

Haberin Devamı

 Muhabbet kuşları, doğaları gereği karşı cinsten muhabbet kuşlarını etkilemek için daha çok taklit yeteneklerini kullanırlar. Aslında muhabbet kuşu bu taklit yeteneğini çok güzel bir şekilde kullanarak konuşur. Çevresine karşı çok duyarlı olan bu kuş türü, özellikle de kendisini besleyen ve sahiplenen kişinin ses tonunu ve sıkça tekrarladığı kelimeleri de sese dönüştürerek taklit eder. Muhabbet kuşlarına konuşmayı öğretmek biraz fazla zaman alabilir. Ama genellikle yavru kuşların konuşmayı öğrenmeleri diğerlerine göre çok daha kolaydır. Muhabbet kuşlarının yavruları ise, yumurtadan çıktıktan yaklaşık olarak 1 ay sonra kendi başına yem yemeğe alışırlar. Yem yemeğe yeni alışmaya başlamış olan bir muhabbet kuşu yavrusu rahatlıkla konuşma eğitimine de başlayabilir. Yavru kuşları çok fazla sıkmadan, eğlenceli bir şekilde bazı kelimeleri taklit ederek, sık sık tekrarlar yaparak öğrenmelerini ve bu kelimeleri söylemelerini de zamanla sağlayabilirsiniz. 

Haberin Devamı

 Muhabbet kuşları da konuşmaya alıştırılmadan önce kesinlikle yaşayacağı kendisini ve kafese sahiplenen kişiye de alışırlar. Güven konusunda oldukça hassas davranışlar sergileyen muhabbet kuşlarının, kendisine konuşma eğitimi veren kişiye, güvenmesi gerekir. Erkek muhabbet kuşları ise, genellikle konuşma eğitimine çok daha yatkındır. Erkek muhabbet kuşunun konuşmaya daha yatkın olmasının asıl nedeni ise, dişileri etkilemek için doğal yaşamlarında da taklit yeteneklerini her zaman kullanmalarıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!