Güncelleme Tarihi:
Ortadoğu, Kafkas ülkeleri, Türki Cumhuriyeti ve Balkan ülkeleri olmak üzere 30 ülkede “Hüseyin Küçük” markasıyla büyük bedeni farklı bir kimliğe taşımayı hedefleyen moda tasarımcısı Hüseyin Küçük, sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çekmeye devam ediyor.
Özellikle istihdam konusunda önemli projeler hayata geçiren tasarımcı, kendi firmasının bünyesinde 10 engelli kadın çalıştırıyor. Küçük, bu konudaki istihdama dikkat çekmek amacıyla geçtiğimiz günlerde sadece engelli kadınların tasarımlarından oluşan bir defile gerçekleştirmiş ve bu defile büyük ses getirmişti.
Ünlü tasarımcı, bu defa da ‘Kız Meslek Liseleri’ ve ‘Olgunlaşma Okulları’ öğrencilerine el uzatarak onlara iş imkanı yaratacak bir projeye hazırlanıyor. Hüseyin Küçük projeyle ilgili şu şekilde konuştu:
“Edindiğim bilgilere göre kız meslek liselerinde öğrenim gören yaklaşık 300 bin öğrenci var, Eğitim Sen’in yaptığı araştırmaya göre bu öğrencilerin yüzde 49,5’i aldığı eğitimin iş hayatı için yeterli olmadığı, işletmelerin de %49,7’si bu okullardan mezun olan öğrencilerin kendi kurumları için yetersiz kaldığı görüşünde. Yine aynı araştırmaya göre bu öğrencilerin %71,3’ünün eğitimi lise düzeyinde kalıyor. Bu verilerden anlıyoruz ki her yıl mezun olan binlerce öğrencinin çoğunluğu üniversite eğitimine devam etmediğine göre iş bulmak zorunda. Ben duyarlı bir tasarımcı olarak pek çok farklı konuda sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyorum. Özellikle istihdam benim için önemli bir konu, çünkü üretmeyen bir toplumda ne refahtan bahsedilebilir ne de ekonominin gelişmesi beklenebilir. Ben, Eğitim Sen’in bu araştırmasını okuduğumda uzun uzun düşündüm ‘Acaba nasıl bir katkı sağlayabilirim?’ dedim. Hem bir moda tasarımcısı hem de bir işletme olarak binlerce kişiyi işe alma ya da eğitim verme şansım yok, ancak tüm bu kişilerle birlikte emek verip onların kendi paralarını kazandırma şansım var.”
Ünlü tasarımcı, “Eğitim Sen’in araştırmasına göre kız meslek lisesi mezunlarının %49,7’si işletmelerce yetersiz bulunuyor, yani mezunların yarısı işsiz… O zaman onlar çizerler ben üretirim, böylece çalışan ve emeğinin karşılığını alan yüzlerce öğrenci ortaya çıkar diye düşündüm” diyor.
Hüseyin Küçük, öncelikli olarak pilot okul seçtiği İHKİB Avcılar Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileriyle gerçekleştirmeye başladığı projeyi şöyle anlatıyor. “Proje başlangıcında tüm okullara kapımı açma şansım olmayacak, sonuç olarak benim firmamın da belli bir üretim kapasitesi var, ancak en azından ilk etapta İHKİB Avcılar Kız Teknik ve Meslek Lisesi son sınıf öğrencileriyle bu işe başlayabildim. Sistem şöyle ilerleyecek, öğrenciler çizimlerine veya tasarımlarını bana getirecekler, birlikte bu çizimler arasından üretilebilir olanlara karar vereceğiz. Seçtiğimiz tasarımları ayrı bir markayla satacağız. “E-Line by Hüseyin Küçük” “E-line” ismini seçmemin sebebi bu işin gerçekten tam anlamıyla “Exclusive” yani benzeri olmayacak olması. Türkçe bir isim koyma şansım yok çünkü benim satış kanalım 30 ülkeyi kapsıyor. Markayı ayrı tutacağımız için finansal verileri de net olarak görebileceğiz. Bu projeyle hem ülke ekonomisine bir katkı sağlayacağımızı hem de öğrencilerimizin kendine daha çok güvenmesini ve para kazanmasını sağlayacağız. Ayrıca bir diğer amacım da bu projenin sektörde bir örnek teşkil etmesi.”