Güncelleme Tarihi:
LOHUSA ŞERBETİ Osmanlılarda lohusa döneminde saraya gelen misafirlere ikram edilen tatlı bir içecek olarak konumlanmıştır. Günümüzde de doğum ziyaretine gelen misafirlere ikram edilir.
Lohusa şerbeti sadece ikram için değil anne sütünü artırıcı etkisi olduğu için de hazırlanır.
Lohusa şerbeti malzemeleri
• 3 litre su
• 6 bardak toz şeker
• 250-300 gr lohusa şekeri (aktarlardan alınabilir)
• 5-6 çubuk tarçın
• 20 civarı karanfil
• 2-3 adet kuru zencefil
Lohusa şerbeti tarifi
Toz şekeri, lohusa şekerini ve suyu geniş bir tencereye koyun.
Çubuk tarçınları bölerek veya bütün halde bu karışıma atın.
Karanfili, tarçını ve zencefili ufak ve temiz bir tülbente sararak tencerenin içine koyun.
Karışımı kaynatın ve kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Lohusa şerbetini servis ederken fincanın yarısına şerbetten koyup kalan yarısını su ile doldurabilirsiniz. Böylece az şekerli isteyenler de lohusa şerbetini rahatlıkla içebilir.
Lohusa şerbetini yanında kuruyemiş ile servis edebilirsiniz.