Güncelleme Tarihi:
70 g badem unu
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
2 yemek kaşığı bal
Yarım çay kaşığı tarçın
1 tutam tuz
400 g Hindistan cevizi sütü
120 ml limon suyu
4 yemek kaşığı bal
2 adet rendelenmiş limon
Badem unu, hindistancevizi yağı, bal, tarçın ve tuzu birleştirilir. Pürüzsüz hale gelene kadar bir spatula ile karıştırılır.
Kaba yağlı kağıt serilir. Karışım, kabın tabanına dökülür. İnce, düz bir tabaka haline gelene kadar spatula ile düzeltirlir. Buzdolabına kaldırılır.
Dolgusu için hindistan cevizi sütünü mikser ile 5 dakika kadar çırpılır.
Karışıma limon suyu ve bal eklenir. Çırpmaya devam edilir.
Taban dolaptan çıkarılır, karışım üzerine eklenir. Üzerine lime kabuğu rendelenir.
Buzdolabında en az 2-3 saat dondurulur.