Güncelleme Tarihi:
Balık yemekleri başta olmak üzere sütlü tatlılarda da kullanılan kakulenin faydalarını Diyetisyen Gülhan Koca, şöyle sıraladı:
• Sindirime yardımcı etkisiyle midede ağrı, bulantı, hazımsızlık ve gaz oluşumunu engeller.
• Akciğerlere giden kan dolaşımını artırır. Bu nedenle astım veya bronşiti olanlar için faydalıdır.
• Böbrek hastalıkları ve safra taşları tedavisinde kullanılır.
• İştahı artırır.
• Genital ve üriner sistem enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.
• Diş ve diş eti enfeksiyonları ile mücadelede ekilidir. Aynı zamanda kötü nefes kokusunu önlemeye yardımcı olur.
• Erektil fonksiyon bozukluklarında tedaviye fayda sağlamaktadır.
Kolesterolü önlüyor, kalp sağlığı için yararlı
Diyetisyen Emre Uzun, hoş kokusuyla soframızı süsleyen kakulenin yararları hakkında şu bilgileri verdi: "İdrar söktürücü olarak bilinir. Bu da böbrek fonksiyonlarını uyarması ve idrar yolu enfeksiyonlarını hafifletmesi anlamına gelir. Bağırsak parazitlerini de yok eder. Anti-oksidan ve kanser önleyici özellikleriyle birkaç yıldır gözde olan kakule, kolesterolü de düşürür ve kan pıhtılarının oluşumunu önleyerek kan akışına yardımcı olur. Kalp için yararlıdır."