Güncelleme Tarihi:
Koç Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren, Sevgi Gönül Kültür Merkezi (SGKM), Nisan ayı programıyla birbirinden değerli sanatçı ve grubu sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.
Muammer Ketencoğlu ve Balkan Yolculuğu - 4 Nisan 2012, Çarşamba
4 Nisan 2012, Çarşamba akşamı saat 20.00’de Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi’nin konuğu ‘Muammer Ketencoğlu ve Balkan Yolculuğu’ dinleyicilerle buluşuyor.
Balkan Yolculuğu, akordeon ustası Muammer Ketencoğlu, Brenna Mac Crimmon, Sumru Ağıryürüyen ve Cevdet Erek tarafından 1997’de kuruldu. Farklı müzisyenlerin katılımıyla yolculuğuna devam eden topluluk 2006’da klarnet ustası Aytunç Nevzat Matracı’nın vefatı üzerine çalışmalarına ara verdi. 2008 Mayıs’ından itibaren yeni kadrosu ve repertuarıyla yeniden sahnelere dönen grup, bugüne kadar yurt içinde Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan, Almanya, İsrail, Hollanda ve Belçika’da birçok konser verdi. 2001’de Ayde Mori, 2007’de ise Balkan Yolculuğu adlı iki albüm yayınladı.
Kuruluşundan bu yana Balkan müziğini moda yaklaşımları dışlayan bir tavırla ele alan Balkan Yolculuğu, Balkan coğrafyasının her köşesinden ezgilerden ve pek çok dilde şarkıdan oluşan özel bir repertuarı sahneye taşıyor; hem köy müziği hem de şehir şarkıları ve düğün müziği geleneğinden örnekler seslendiriyor. Balkan Yolculuğunun yeni kadrosu ise Muammer Ketencoğlu (sanat yönetmeni, akordeon, vokal), Sakıp Songelen (klarnet, alto saksafon), Rahmi Göçmen (vurmalı çalgılar), Deniz Övünç (vokal),Şule Kocaman Saraç (vokal), Selda Koçak Uzuntaş (vokal)’tan oluşuyor. Etkinlik ücretsizdir.
Koç Üniversitesi Tiyatro Kulübü: Sevgi Gönül Tiyatro Günleri ve Üniversite Tiyatro Topluluklarından Tiyatro Şöleni – 17/27 Nisan 2012
İlk olarak Koç Üniversitesi Tiyatro Kulübü'nün 1996 yılında oyunlarını sergilemesiyle başlayan ve 2001 yılında Sevgi Gönül Oditoryumu'nun açılmasından sonra 2002 yılında ilki gerçekleştirilen Tiyatro Festivali’nin bu yıl on birincisi düzenleniyor.
Festival kapsamında her sene Nisan ayında üniversitelerin tiyatro ekiplerinin Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü’nde ağırlandığı organizasyonda, ekipler arasında oyunlardan sonra yapılan karşılıklı fikir alışverişi, oyun üzerine eleştiriler ve yorumlarla tiyatro adına “ilerleme” amaçlanıyor.
11.Tiyatro Festivali’nde davet edilen üniversite topluluklarının performanslarına ek olarak profesyonel tiyatro ekiplerinin oyunları; oyuncu, yazar ve yönetmenlerle yapılan söyleşiler ve atölye çalışmaları da yer alıyor.