Güncelleme Tarihi:
Türkçe okunuşu Buruşeta olan bu lezzetli yemek özellikle yaz aylarının sıcağında, ya da Ramazan’da iftarda yemeğe başlamadan önce çok iyi bir atıştırmalık olacak, çünkü insanın bu küçük atıştırmalıkları yedikçe yiyesi geliyor!
Gel gelelim hazırlanışına…
Öncelikle bunun için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
İlk olarak ekmekleri ince dilimler halinde doğruyoruz. Ardından doğradığımız dilimleri hafif kızarması için fırına veriyoruz isterseniz fırında kızartmadan da yapabilirsiniz. Ardından domatesleri küçük küpler halinde doğrayıp bir kaba alın, üzerine nane ve ince ince doğradığınız taze fesleğeni ekleyin. Ayrı bir kaba zeytinyağını dökün ve çiğ sarımsak tadı almak istemiyorsanız içine birkaç diş sarımsağı koyun ve beklemesi için bir kenara koyun. Ardından ekmeklerin üzerine domates, fesleğen ve nane karışımını ekleyin. Sonrasında üzerine zeytinyağı-sarımsak karışımını ekleyin ve artık bu küçük lezzetli atıştırmalıklar servise hazır!