Güncelleme Tarihi:
Mevsimine uygun sebzelerle birbirinden lezzetleri çorbalar hazırlarken, çorbanızı daha sağlıklı bir hale getirmek için lezzetli dokunuşlar yapabilirsiniz.
Mutfağımızda baharatların yeri her zaman ayrıdır. Güzel bir yemeğin son dokunuşu bir nevi imzasıdır baharatlar. Sadece yemeklerin ve çorbaların değil, meşhur birçok tatlının da lezzetini tamamlayan yani son hamleyi yapan yine baharatlardır. Bol tarçınlı sütlaç, karanfilli armut ve haşhaşlı kekte olduğu gibi. Baharatın en yoğun kullanıldığı lezzetlerin başında çorbalar geliyor. Bol karabiberli tavuk suyu çorba, üzerine tereyağında kavrulmuş acı kırmızıbiber dökerek içtiğimiz nefis bir ev tarhanası, kokusu iştah açan muskat ve kakuleyle hazırlanmış balık çorbaları ve baharat kullanarak hazırladığımız birçok çorba mutfağımızın sevilen çorbalarından.
Çorbaların kıvamını artırarak lezzetini destekleyen işleme “Terbiye” diyoruz. Farklı metotlarla yapılan terbiyelerin en sık yapılanı unla yapılan terbiye. Bir yemek kaşığı una, bir yemek kaşığı yoğurt ve bir yumurta sarısı eklenerek yapılan terbiyeyle çorbanızın kıvamı ve tadı daha da lezzetli hale geliyor. Onun dışında, bir bardak süte bir yumurta sarısı eklenerek yapılan terbiyeler, bir limon suyuna bir yumurta sarısı eklenerek yapılanlar da mevcut.
4 KİŞİLİK
Üzeri için