Güncelleme Tarihi:
Kabak, oldukça düşük kalorili bir gıda olması nedeniyle zayıflamak isteyenlerin öğünlerine seçenekleri için iyi bir tercihtir. Ayrıca lif açısından da çok zengindir. Lif, bağırsaklarımızdan besinlerin geçişini hızlandırarak enerji tüketilen gıdalardan alınan kaloriyi düşüren bir etki gösterebilir ve kan şekerinin dengelenmesinde de önemli bir rol oynar.
Liflerin sindirim sisteminin sağlığı için öneminin üzerinde ayrıca durmak gerekir. Birçok sindirim probleminin ve yaygınlaşan kolon kanserinin altında yatan en önemli nedenlerden biri de yetersiz lif tüketimidir. Gıda sanayisinin gelişmesiyle değişen beslenme tarzı rafine gıdaları ön plana çıkartarak lif tüketimini düşürmüştür. Kabak içeriğindeki lifler sayesinde beslenmemizi desteklemekte önemli bir rol oynayabilir.
Kabak aynı zamanda kalp sağlığında önemli bir yere sahip olan minerallerden potasyum için iyi bir kaynak oluşturur. Yüksek tansiyon ve kalp problemlerini engellemek için yeterli potasyum almak gerekir ve kabak size herhangi bir destek ürününden daha fazla potasyum sağlayabilir. Yaz kabağının yüksek su içeriği, onu yaz ayları için daha sağlıklı bir tercih haline getirmektedir. Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle vücudumuzdaki artan su kaybını telafi etmek için bol su tüketmenin yanında kabak, karpuz gibi bol sulu ve hafif besinleri tercih etmek yararlı olacaktır.