Güncelleme Tarihi:
Bir tavuk yumurtasının 5'te biri küçüklüğünde olan bıldırcın yumurtası, fosfor ve protein açısından çok zengindir. Normal yumurtadan 5 kat fazla fosfor, 8 kat fazla protein içerir.İçinde B1 ve B2 vitaminleri de yüksek oranda mevcuttur.
Çocukların bağışıklık sistemini güçlendirir
Bıldırcın, içerdiği östrojen hormonu nedeniyle çocuklara sadece haftada bir kez yedirilmelidir. Diğer yumurtalardan daha fazla aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, çocukların bağışıklık sistemini güçlendirir. Pişirilme tekniğine de dikkat edilerek, fazlaya kaçmadan çocuklarınıza bıldırcın yumurtası vermemizde hiçbir sakınca yoktur. Hayvansal proteinlerin, verdikleri yüksek enerjinin yanı sıra, çocuklardaki bedensel gelişimin sağlıklı olarak gerçekleşmesine de yardımcı olur. Bıldırcın yumurtası, çocukların zihinsel gelişimlerine de yardımcı olan bir protein deposudur. Katı pişirilerek çocuklara belli bir düzen içinde verilmelidir.
Çiğ olarak tüketmeyin
Çiğ yumurta yemek büyük bir tehlikedir çünkü çiğ yumurtada bakteriler olabilir. “Salmonella” denilen tifoya neden olan bakteriler, en çok çiğ süt ürünlerinde bulunur. Hatta bu bakteri, çiğ yumurtanın kabuğundan bile içeri girebilir. Bu nedenle ne bıldırcın ne de normal yumurtanın çiğ olarak yenilmesini doğru değildir.