Kas spazmına kuru iğneleme tekniğiyle tedavi

Güncelleme Tarihi:

Kas spazmına kuru iğneleme tekniğiyle tedavi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2013 14:00

Akupunktur ile baş, boyun ve sırt ağrısına çözüm!

Haberin Devamı

Akupunktur iğneleri kullanılarak, kas romatizması, bel ve boyun fıtığı, sırt ağrıları gibi kas spazmı ağrılarına uygulanan "kuru iğneleme" yönteminin, hastalarda yüzde 95 tedavi sağladığı bildirildi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Elif Berber Menekşe, kuru iğneleme hakkında bilgiler verdi.

Tedavide akupunktur iğneleri kullandıklarını anlatan Menekşe, Türkiye'de yeni uygulanmaya başlayan yöntemin, özellikle kas sistemi ağrılarının tedavisinde kullanıldığını belirtti.

İğneli tedaviyi deriye uyguladıklarını açıklayan Menekşe, "Herhangi bir ilaç vermeden, herhangi enjeksiyon yapmadan tetik nokta dediğimiz, halk arasında kulunç olarak bilinen kas spazmının oluşturduğu tetik noktalara kuru iğneleri batırıyoruz. Batırdıktan sonra 5 dakikada bir çevirme yöntemi uyguluyoruz. 20 dakika ya da 30 dakika bekletiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Kanamasız ve ilaçsız bir tedavi yöntemi

Tetik noktalara batırılan iğnelerin mikro travma oluşturarak kası uyardığını ve damarda genişlemeye neden olduğunu ifade eden Menekşe, iğnenin, ağrı yapan uyaranları uzaklaştırarak kas spazmının çözülmesini sağladığını belirtti.

Yöntemin, çene ağrısından baş ağrısına, boyun ve sırt ağrılarına, kas romatizması olanlara ya da vücutta kas spazmına bağlı bir ağrıya uygulanabildiğini dile getiren Menekşe, şunları kaydetti: "Genelde etkisini 2 seansta gösteriyor. Hastalara 4-5 seanslık program yapıyoruz. 5 günde bir ya da haftada bir uyguluyoruz. Hastalarda yüzde 95 üzeri iyileşme oluyor. Uygun hastada kesin çözüm diyebiliriz. Son yıllarda yapılan çalışmalarda, boyun ve sırt ağrılarında, lokal enjeksiyonlara, fizik tedavi ve diğer tedavi yöntemlerine göre kuru iğneleme yöntemi çok daha etkili bulunmuş. Kanamasız ve ilaçsız bir tedavi yöntemi. Günde 3-4 hastaya uyguluyorum. Hepsinde de yüzde 95'e yakın etki tespit ettik. Yeni bir tedavi yöntemi."

A.A

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!