Güncelleme Tarihi:
Gebelikte yapılan şeker yüklemesinin son 20-30 yıl içinde çıkan bir şey olduğunu vurgulayan Karatay, “Diyelim ki korumak ve teşhis amacıyla yapıldı. Üç aylık çocuk doğduktan sonra şeker komasına girmeye başladı. Çocuklar kalp delikleriyle doğuyorlar. Bağırsakları gelişmemiş olarak doğuyorlar. Otistik olarak, İki gözü kör olarak doğuyorlar. Şekeri yüksek olan anneye şeker yüklemesi yapılınca, çocuğun da insülini yükseliyor. Yani şeker yüklemesi, şeker hastası yapıyor ve 3 aylık çocuk şeker komasına giriyor” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Karatay, modern tıp diye bir şeyin olmadığını söyledi. Karatay, meslektaşlarının tepkisini çekecek bir açıklamaya imza atarak ‘modern tıp diye bir şeyin olmadığını’ öne sürdü.
Prof. Dr. Canana Karatay, “Her hasta ayrı bir problemdir. İyi bir hekim o problemin köküne iner ve onu çözer. 8 milyar insan ve 8 milyar parmak izi var. Fiziğiyle, ruhuyla, ailesiyle, çevresiyle, geçmişiyle, adetleriyle, yaşam biçimiyle hiç kimseyi tek bir gömleğe sokamazsınız. Tıp bir sanattır. Modern tıp diye bir şey yok. Tıp tektir. Objemiz insandır. İbni Sina’dan, Hipokrat’tan beri tıp tektir. Yok modern tıp, yok alternatif tıp, yok bilmem ne tıp… Onun için hasta vardır, hastalık yoktur. Bir gebeye hasta muamelesi yapılıyor. Gebe normal fizyolojik bir durum. Köyde de doğuruyor kadın, şehirde de doğuruyor. Doktor diyor her ay seni görecem, her gün şu ilaçları kullanacaksın… Nerden çıktı bu?” dedi.