Kanı temizliyor, cilde canlılık veriyor

Güncelleme Tarihi:

Kanı temizliyor, cilde canlılık veriyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2019 00:00

Kalorisi düşük, besin değeri ise oldukça zengin bir sebze olan kuşkonmaz, kalp hastalıklarından kemik erimesine kadar birçok hastalığın şifa kaynağı. Uzman Diyetisyen Bengi Çetiner, antioksidan içeren bu mucizevi sebzenin faydalarını sıraladı.

Haberin Devamı

Meyvemsi bir tada sahip olan kuşkonmazın 100 gramında sadece 25 kalori bulunur. Kalorisi son derece düşük olan kuşkonmaz; A vitamini, C vitamini ve B6 vitaminleri ile folik asit, fosfor ve potasyum gibi mineraller bakımından oldukça zengin.

KUŞKONMAZIN FAYDALARI

Bengi Çetiner, kuşkonmazın mucize niteliğindeki 15 faydasını şöyle sıraladı:

  • Kan damarlarını güçlendirir.
  • Kalp rahatsızlığında risk faktörü olan homosisteinin kontrol edilmesine yardımcı olur ve kalbi kuvvetlendirir.
  • Hücreleri hasar görmekten koruyan güçlü bir antioksidandır.
  • Kemik erimesini azaltır.
  • Güçlü bir idrar söktürücüdür.
  • Bedende oluşan ödemlerin atılmasında etkili olur.
  • Bedende biriken fazla suların atılmasını sağlar, böylece kanı temizler.
  • Kum döktürücüdür.
  • Cilde canlılık verir.
  • Sindirimi kolaylaştırır.
  • Yatıştırıcı ve afrodizyak etkileri vardır.
  • Karaciğer üzerine olumlu etkisi vardır.
  • İyi böbrek çalıştırıcıdır.
  • Sinirleri yatıştırır ve iştah açar.

Yağ hücrelerindeki glukoz alımını artırarak insülinin etkisini pekiştirir.

Kanı temizliyor, cilde canlılık veriyor

BUHARDA PİŞİREREK TÜKETİN

Bengi Çetiner, böbreklerinden rahatsız ve gut hastası olan kişilerin kuşkonmazı seyrek ve az yemesi konusunda uyararak, şu uyarılarda bulundu:

“Konserve kuşkonmaz yerine tazelerini tüketmeye çalışın. Kuşkonmazın kabuğunun kalın olduğunu düşünüyorsunuz soyarak da tüketebilirsiniz. Kaynatılma sırasında besin değeri azalacağından buharda pişirerek tüketin. Antioksidan içeriği, ödem atma ve sindirimi kolaylaştırması nedeniyle zayıflama diyetlerinde günde 6-15 gram yani 4-5 adet kuşkonmaz bitkisi tüketilebilir. Ayrıca ıspanak ve enginarla bağdaşmadığı için aynı öğünde yememeye dikkat edin.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!