Kakule

Güncelleme Tarihi:

Kakule
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2011 12:10

İştahı artırıcı özelliğinden dolayı yeme problemi yaşayanların kurtarıcısı.

Haberin Devamı

Hoş lezzeti ve kokusundan dolayı baharat olarak kullanılan kakule, yemeklere, özellikle de balığa katılır. Ayrıca muhallebi ve sütlü tatlılarda da kullanılır.

• Sindirime yardımcı etkisiyle midede ağrı, bulantı, hazımsızlık ve gaz oluşumunu engeller.

• Akciğerlere giden kan dolaşımını artırır. Bu nedenle astım veya bronşiti olanlar için faydalıdır.

• Böbrek hastalıkları ve safra taşları tedavisinde kullanılır.

• İştahı artırır.

• Genital ve üriner sistem enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.

• Diş ve diş eti enfeksiyonları ile mücadelede ekilidir. Aynı zamanda kötü nefes kokusunu önlemeye yardımcı olur.

• Erektil fonksiyon bozukluklarında tedaviye fayda sağlamaktadır.

Diyetisyen Gülhan Koca

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!