Güncelleme Tarihi:
Hoş lezzeti ve kokusundan dolayı baharat olarak kullanılan kakule, yemeklere, özellikle de balığa katılır. Ayrıca muhallebi ve sütlü tatlılarda da kullanılır.
• Sindirime yardımcı etkisiyle midede ağrı, bulantı, hazımsızlık ve gaz oluşumunu engeller.
• Akciğerlere giden kan dolaşımını artırır. Bu nedenle astım veya bronşiti olanlar için faydalıdır.
• Böbrek hastalıkları ve safra taşları tedavisinde kullanılır.
• İştahı artırır.
• Genital ve üriner sistem enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.
• Diş ve diş eti enfeksiyonları ile mücadelede ekilidir. Aynı zamanda kötü nefes kokusunu önlemeye yardımcı olur.
• Erektil fonksiyon bozukluklarında tedaviye fayda sağlamaktadır.
Diyetisyen Gülhan Koca