Güncelleme Tarihi:
Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, şekerli tadı, güzel aroması, kolay çiğnenebilir olması ve taşımadaki avantajı ile muzun her yaş grubu tarafından sevilen bir meyve olduğunu ifade ederek, “Yüksek potasyum içeriği, ishal gibi rahatsızlıklara iyi gelmesi, kemiklere desteği ve vitamin-mineral içeriği ile bilinen muzun vücudumuza sağladığı daha birçok yarar vardır” dedi.
Sağlıklı potasyum deposu olan muzun tansiyonu düşürme, kalbi aritmilerden koruma, kas güçsüzlüğünü azaltma gibi faydalarının yanı sıra güçlü kemik yapısını da faydalı olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, şöyle konuştu:
Lif açısından da önemli bir meyve olan muzun bağırsak fonksiyonlarını dengeleyerek kabızlığa da ishale de iyi geldiğini belirten Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, şunları söyledi:
Bağırsağın probiyotik gücünü de arttırarak bağışıklık sistemine destek olmaktadır. Bir dipnot olarak belirtilmelidir ki beğenmeyip kabuğu beneklendiği için almadığımız yumuşamış fazla olgunlaşmış muzlar antioksidan etkisi ile kansere karşı koruyucu yapıdadır. Yani ne kadar benek o kadar antikanserojen-antioksidan madde demek.
Bu özellikleri nedeniyle kıymetli olan muzda dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Onları da şu şekilde sıralayabiliriz:
İHA